«Факсай» сказав «банзай»: Японію накрив потужний тайфун

10.09.2019
«Факсай» сказав «банзай»: Японію накрив потужний тайфун

Майже мільйон будинків у районі Токіо залишилися без електрики після тропічного тайфуну «Факсай», який пройшовся східною частиною Японії в ніч iз неділі на понеділок, 9 вересня.
 
 
Він був одним iз найсильніших, що вдарив по столиці Японії за останні десять років, повідомляє Бі-Бі-Сі. Пориви вітру в окремих районах сягали швидкості понад 200 кілометрів за годину. 
 
 
Через стихію скасували 160 авіарейсів, не працювала залізниця. Район Канагава миттєво втратив електроенергію, влада закликала людей не виходити на вулицю.
 
 
«Я ніколи такого не бачив», — сказав представник влади національній телекомпанії NHK.
 
Із наближенням шторму майже 400 тисяч людей у районах Канагава, Сідзуока, Сайтама, Тіба та Токіо закликали до евакуації. Не обійшлося без жертв. У Сетагаї знайшли без свідомості жінку, яка згодом померла в лікарні. Поранення отримали загалом 36 осіб. 
 
Стихія накрила країну в той час, коли Японія готується до проведення Чемпіонату світу з регбі, на який, як очікують, приїде понад 400 тисяч гостей.
 
Тайфун «Факсай» зараз повертає назад, у бік Тихого океану, але ризик затоплення та зсувів залишається. Стихія прийшла до Японії після того, як минулими вихідними інший потужний тайфун прокотився над Корейським півостровом. Тоді загинуло восьмеро людей.
 
«Факсай» став 15-м тайфуном, що сформувався в Тихому океані з початку цього року.