Звільнений із полону старший матрос Богдан Головаш хоче швидше повернутися на службу і вийти в море

10.09.2019
Звільнений із полону старший матрос Богдан Головаш хоче швидше повернутися на службу і вийти в море

Серед звільнених українських полонених — 23-річний мешканець Кременчука Богдан Головаш, старший матрос броньованого артилерійського катера «Бердянськ», якого захопили в полон 25 листопада минулого року пiдроздiли ВМФ Росії та берегової охорони РФ разом із 23 своїми товаришами. 
 
«Перші плани — швидше повернутися на службу і знову вийти в море. Це те, про що я думав в останні місяці перебування у полоні», — заявив Богдан кореспонденту «Громадського» в короткому  інтерв’ю перед від’їздом до Центрального військового госпіталю. 
 
Він висловив подяку тим, хто підтримував рідних моряків і їх самих, хто відправляв їм листи у СІЗО «Лефортово». Ця підтримка, каже, була дуже потрібна хлопцям, вона додавала сил стійко триматися і свідчила про те, що все не дарма. 
 
На запитання про те, як він розцінює захоплення наших кораблів у Керченській протоці, відповів: «Ми йшли згідно з нормами Міжнародного морського права, згідно з усіма законодавчими документами, що існують між Україною та Росією».  
 
У поверненні додому старший матрос Головаш ніколи не сумнівався, а про обмін дізнався в суботу зранку. Зустрівшись у літаку з іншими матросами, перш за все, розпитували один в одного про самопочуття.    
 
Сам він на здоров’я не скаржиться. Настрій, каже, веселий, бо ступив нарешті на рідну землю. 
 
За словами батька звільненого Олега Головаша, наближчий тиждень син проведе у Центральному військовому госпіталі в Києві на обстеженні, після чого прибуде в Кременчук.
 
Поряд із ним весь цей час буде родина. До речі, у Богдана є брат-близнюк Руслан, який після зустрічі в аеропорту не відходить від нього майже ні на мить.
 
Він — студент Національного медичного університету імені Богомольця, майбутній військовий лікар. 
 
Богдан же після закінчення Кременчуцького військового ліцею вступив до Академії Військово-Морських сил ім. Нахімова у Севастополі. У числі курсантів, які залишили Крим після окупації, продовжив навчання в Одесі. У лютому цього року мав захищати диплом.