Вперше студентський квиток Кременчуцького льотного коледжу отримала дівчина

10.09.2019
Вперше студентський квиток Кременчуцького льотного коледжу отримала дівчина

До статусу майбутньої льотчиці додали великий символічний студентський квиток. (Фото з «Кременчуцької газети».)

Із цього навчального року Кременчуцький льотний коледж, який відомий далеко за межами нашої держави завдяки підготовці висококласних спеціалістів, отримав новий статус.
 
Тепер він підпорядковується не Національному авіаційному університету, а Харківському національному університету внутрішніх справ. 
 
«Завдяки перепрофілюванню ми до кінця року маємо отримати два нові сучасні вертольоти Airbus Helicopter, нові комп’ютери, а також кошти на ремонт гуртожитків. Згодом, до 2023 року, передбачено виділити для коледжу ще чотири гелікоптери. Крім того, нам на третину збільшили держзамовлення на підготовку студентів. Відтепер їх кількість зросла до 198. Основна частина з них опановуватиме льотно-технічні спеціальності», — зауважує директор Володимир Головенський. 
 
Із 2021 року на базі коледжу запрацює і новий тренажер пілота. А ще вперше в історії Кременчуцького льотного коледжу студентський квиток отримала дівчина — Христина Сухоставець, випускниця місцевого ліцею №30. 
 
«Здійснилась мрія мого дитинства — я вступила у льотний коледж, щоб вивчитись і підкорити небо», — говорить новоспечена студентка. Христина — одна з 24 першокурсників, які опановуватимуть гелікоптер.