Запорізький «Мотор» переграв чинного тріумфатора найсильнішого клубного турніру Європи

10.09.2019
Запорізький «Мотор» переграв чинного тріумфатора найсильнішого клубного турніру Європи

У матчі проти «Вардара» естонський легіонер «Мотора» Денер Яанімаа чотири рази вразив ворота переможця минулого розіграшу ЛЧ. (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Потужний буревій валить навіть великі дерева. Таку аналогію використали в гандбольному клубі «Мотор» для того, аби описати яскравий успіх запорізької команди в другому турі групового етапу SEHA-ліги над чинним переможцем Ліги чемпіонів — македонським «Вардаром».
 
 
У головному клубному турнірі Європи український чемпіон грає вже далеко не перший рік, проте нагод пограти там із гандбольною елітою континенту у «мотористів» було не так уже й багато.
 
 
Водночас, уперше заявившись до Східноєвропейської гандбольної ліги, запорізький клуб одразу отримав нагоду позмагатися з кращою європейською командою минулого сезону. Напередодні візиту македонського гранда до Запоріжжя російський легіонер «Мотора» Ігор Сорока заявив: «Ми дуже добре граємо вдома, тому хочемо виграти у переможця Ліги чемпіонів, аби заявити про себе, про свої можливості. Тож настрій на гру буде неймовірний». І українському чемпіонові неабияк вдалося здивувати іменитого опонента.
 
«Якщо чесно, ми їхали сюди по перемогу. По ходу матчу сподівалися на нічию, але у кінці програли. Я думаю, сьогодні був хороший матч для обох команд. А головне, публіка була в захваті від гри. Вітаю «Мотор» із заслуженою перемогою. Ми зустрічаємося з цією командою уперше, і вона виявилася для нас дуже сильним суперником», — визнав головний тренер «Вардара» Давид Хосе Пісонеро.
 
У македонському клубі наголосили, що через ігри в SEHA-лізі вони активно готуються до нового сезону в Лізі чемпіонів. А після невдачі в Запоріжжі «Вардару» є над чим працювати. Очільник «Мотора» Микола Степанець відзначив, що його колективу було дуже приємно грати проти знаної в Європі команди, а ще приємніше — перемогти тріумфатора ЛЧ. Водночас наставник «мотористів» наголосив: «Уся боротьба попереду, в суперлізі».
 
Відзначимо, що вже традиційно кращими в складі українського чемпіона були легіонери. Найвищою результативністю за свій клуб відзначилися білорус Пуховський, словенець Вуйович та естонець Яанімаа. Примітно, що двоє останніх до Запоріжжя перебралися в літнє міжсезоння, проте, як видно, досить швидко знайшли спільну мову з новими партнерами.
 
«Дякуємо команді «Вардар» за прекрасну гру. Для нас це великий досвід — зіграти з переможцем Ліги чемпіонів. Саме у таких іграх ми ростемо і розвиваємося. Вважаю, що матч був рівним. Хлопці віддали багато сил, відважно боролися. Без сумніву, в кінці, коли суперник не реалізував пенальті, нам добре пощастило. Проте наш головний старт іще попереду», — заявив лівий крайній «Мотора» та збірної України Захар Денисов, акцентуючи увагу на тому, що в запорізькому клубі все підпорядковано підготовці до суперліги. 
 

ТАБЛО

SEHA-ліга. Група А. 2-й тур. «Мотор» (Україна) — «Вардар» (Македонія) — 32:31 (12:11; Пуховський (6) — Дібіров (6)).
Турнірне становище: «Мотор» — 6, «Вардар» — 3, «Воєводина» — 3(1 матч), «Татран» — 3, «Нексе» — 0, «Пекінський спортивний університет» — 0 (1).