Херсонські красуні перехопили ініціативу демократичного велопересування у «закортеженого» президента

06.09.2019
Херсонські красуні перехопили ініціативу демократичного велопересування у «закортеженого» президента

Велосипед — універсальний вид транспорту. Доведено дівчатами з Херсона.

На честь Дня міста в Херсоні пройде велопарад дівчат у вечірніх сукнях та на підборах.
 
 
У другу суботу вересня з нагоди 241-ї річниці заснування рідного обласного центру мешканки Херсонщини продемонструють всій Україні, наскільки розкішно і стильно може виглядати дівчина або жінка, що їде велосипедом.
 
 
Не секрет, що останніми роками саме велосипед набуває великої популярностi на вулицях українських міст завдяки тому, що це екологічно чистий вид транспорту, який, на відміну від авто, не вимагає щоденних додаткових витрат.
 
 
Минулоріч на акцію «Велопарад дівчат» з’їхалося понад 100 мешканок Херсона та області. В ошатних спідницях, iз квітами у волоссі, на підборах — саме так більшість представниць прекрасної статі проїхалась вулицями Херсона на своїх веломашинах.
 
— Мета нашої акції полягає у тому, щоб продемонструвати: велосипед — універсальний вид транспорту, який однаково добре підходить як для занять спортом, так і для відпочинку, — стверджує один з активістів громадської організації «ВелоХерсон» Ярослав Кінцевий. — Одні учасниці використовують велосипед як засіб пересування містом, інші винятково у спортивних цілях, але на День міста всі дівчата проїдуться спільним маршрутом по Херсону.
 
За словами Ярослава Кінцевого, в місті спостерігається бум велоруху, але жахає статистика ДТП за участю велосипедистів за останній рік. Проблему мають вирiшити представники влади Херсона та продумати систему велодоріжок, яких поки що по місту обмаль, та й проїхатися ними можна хіба у парках.
 
А поки місцева влада розгойдується, активісти велоруху проводять акції, велопаради та спеціальні заняття, які допомагають херсонцям дізнатися, як правильно «триматися у сідлі», а також які правила дорожнього руху велосипедисту слід запам’ятати у першу чергу.
 
Велопробіг дівчат традиційно візьме старт у парку «Херсонська фортеця», а очолять колону наймолодші учасники свята. Організатори велопараду проведуть інструктаж iз дотримання Правил дорожнього руху та уважності на дорозі.
 
Один iз постійних учасників велопараду, мешканець Херсона  Олександр Точоний розповів, що пересісти на велосипед його змусила отримана травма ноги. Згодом долучив до доброї справи родину: дружину Ларису та 9-річну доньку Софію.
 
— Дочка завжди їде посерединці, так дитину страхуємо, — розповідає Олександр Точоний. — Намагаємося пояснити і правила дорожнього руху, і як слід швидко реагувати на дорозі.
Тепер херсонська родина дуже часто виїжджає на велосипедах по продукти або на природу. Це допомагає підтримувати здоров’я та оберігає сімейний бюджет від непотрібних витрат.
Крім велопараду дівчат, 14 вересня, на День міста в Херсоні, пройде концерт за участю Злати Огнєвич, Сергія Бабкіна, Ivan NAVI та Андріани. З нагоди свята на різних майданчиках відбудеться одразу кілька фестивалів: сучасної міської культури Suvorov Street Fest, української культури «Етнофест», фестиваль Аrt Free Dance (тут виступатимуть аматорські хореографічні колективи), дитячий фестиваль «Казка у моєму місті», фестиваль «Молодіжний квартал», де обіцяють краудфандінговій майданчик для молоді «Пікнік ідей», розважальні програми, концертні та видовищно-показові виступи. Приходьте, приїздіть — гарантовано отримаєте задоволення!