Запорізький «Мотор» переможно дебютував у Східноєвропейській гандбольній лізі

06.09.2019
Запорізький «Мотор» переможно дебютував у Східноєвропейській гандбольній лізі

Після дебютного сезону в елітній групі Ліги чемпіонів і виграшу сьомого поспіль національного чемпіонства в запорізькому «Моторі» вирішили пограти в іще одному турнірі — Східноєвропейській гандбольній лізі (SEHA-ліга).
 
 
Повна відсутність конкуренції на внутрішній арені по суті повністю позбавляла «мотористів» можливостей для професіонального зростання, необхідного команді, котра прагне до високих вершин у суперлізі. А тут іще й нове рішення Федерації гандболу України, котра з нового сезону серйозно посилила ліміт на легіонерів у чемпіонаті країни, дозволивши одночасне перебування на майданчику в одній команді трьом легіонерам.
 
Значною мірою дане обмеження стосувалося саме «Мотора», адже в складі запорізького клубу виступає значна кількість іноземних гандболістів — із Литви, Росії, Білорусі, Польщі, Словенії, Естонії тощо.
 
Головний тренер українського чемпіона Микола Степанець не приховує, що його команда комплектується безпосередньо під Лігу чемпіонів, запрошуючи іноземців iз хорошим ігровим досвідом.
Утім, за нових обставин процедура надання всім легіонерам «Мотора» достатнього ігрового часу в чемпіонаті України — проблема, котру в запорізькому клубі, схоже, вирішили шляхом участі в Східноєвропейській гандбольній лізі.
 
Вигравши наприкінці серпня у земляків із ЗТР Суперкубок України — 29:21, через кілька днів підопічні Степанця зіграли в Словаччині свій перший поєдинок у SEHA-лізі.
 
Поєдинок проти найсильнішої словацької команди — «Татрана» — «мотористам», у підсумку, приніс позитивні емоції, щоправда, й відібрав чимало сил та нервів. Свій переможний м’яч у доволі рівному поєдинку гравці «Мотора» закинули за три секунди до завершення основного часу — 25:24.
 
Після гри український легіонер «Татрана», воротар Ігор Чуприна так охарактеризував матч: «У нас був шанс перемогти, але наприкінці поєдинку суперник зіграв холоднокровніше. Вони змогли зрівняти рахунок на останніх хвилинах гри, а через мою помилку — закинули переможний м’яч».
 
Наставник «Мотора» Микола Степанець визнає, що проти словацького чемпіона його хлопці були далекими від ідеалу, проте на боці українського клубу того вечора була удача.
 
Так само через кілька днів без неї не обійтися «мотористам» й у другому турі SEHA-ліги, адже їм у Запоріжжі протистоятиме чинний переможець Ліги чемпіонів — македонський «Вардар».
 
Відзначимо, що на груповому етапі дебютного для себе розіграшу Східноєвропейської гандбольної ліги, в якому «Мотор» націлився дійти до «фіналу чотирьох», український чемпіон також зіграє з сербською «Воєводиною», хорватською «Нексе» та командою Пекінського спортивного університету.