Для черкащан відтюнінгували улюблену місцинку обласного парку — Міст кохання

04.09.2019
Для черкащан відтюнінгували улюблену місцинку обласного парку — Міст кохання

У Черкаському міському парку «Сосновий бір» після реконструкції відкрили Міст кохання, якому більше 50 років.
 
 
Ця аркова споруда зависла над глибоким ровом і з неї відкривається мальовничий краєвид на Дніпро та Кременчуцьке водосховище.
 
 
За словами заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара, за минулі роки Міст кохання опинився фактично в аварійному стані: старі соснові дошки згнили, на металевих елементах з’явилася іржа.
 
 
Оскільки місце надзвичайно популярне серед жителів та гостей Черкас, вирішили провести ремонт, аби прогулянка містком була безпечною і комфортною.
 
 
У Черкаській міській раді розповідають, що під час проведення ремонтних робіт на Мосту кохання очистили від іржі та фарби металеві перила, зняли всі трухляві дошки й замінили їх на нові — замість соснових постелили акацієві.
 
 
Як пояснює керівник комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча, акація значно надійніша й служитиме довше, а сосна потребує заміни через кожні 3-4 роки.
 
 
«Дерев’яне покриття мосту фахівці облаштували цього разу одним шаром. Раніше їх стелили у два. Вдалися до такого кроку, бо дереву потрібне повітря, аби воно «дихало», навіть після того, як уже спиляне й покладене. Це попереджає передчасне гниття, розповсюдження грибків, накопичення землі», — зазначає Андрій Іванович.
 
У нічний час міст, як і раніше, закриватимуть на замок.