Біля узбережжя Каліфорнії загорілось судно: екіпаж врятувався і залишив пасажирів на призволяще

04.09.2019
Біля узбережжя Каліфорнії загорілось судно: екіпаж врятувався і залишив пасажирів на призволяще

Від пожежі врятувався тільки екіпаж.

Берегова охорона повідомляє, що виявила тіла 25 людей, загиблих внаслідок пожежі на судні у штаті Каліфорнія, США.
 
 
Доля ще дев’яти людей залишається невідомою, повідомляє «Радіо «Свобода».
 
 
Судно, на борту якого перебували 34 пасажири і п’ятеро членів екіпажу, загорілося і затонуло за якихось 20 метрів від острова Санта-Крус.
 
 
Пожежа на борту судна для дайвінгу «Концепшн» (Conception) почалася 2 вересня, коли воно стояло на якорі біля берегів острова. Пасажири спали у нижніх каютах.
 
П’ятеро членів екіпажу, які перебували на палубі, врятувалися, стрибнувши у воду, їх підібрало інше судно, що проходило поруч, повідомила влада.
 
Оскільки судно перебувало біля берега, пожежникам вдалося швидко прибути на місце, однак гасіння вогню ускладнював великий запас пального.
 
Кілька разів, коли пожежникам, здавалося, вже вдалося загасити полум’я, воно розгорялося з новою силою. Окрім того, рятувальну операцію ускладнював сильний туман біля узбережжя.
 
Зараз Conception лежить догори дном на глибині близько 20 метрів, повідомив шериф округу Санта-Барбара Білл Браун. Рятувальники продовжують пошуки пасажирів. Однак влада вважає, що шансів знайти живих практично не залишилося.
 
Судно Conception, на борту якого перебували любителі дайвінгу і морської риболовлі, вирушило в круїз 31 серпня на екскурсію мальовничими місцями і зробило кілька зупинок біля берегів острова Санта-Крус.
 
Сенатор-демократ від Ка­ліфорнії Дайан Файнстайн закликала провести розслідування трагедії, щоб з’ясувати, чому члени екіпажу, що перебували на палубі, не підняли тривогу й не допомогли пасажирам врятуватися.
 
Причину пожежі наразі не встановлено.