Нове керівництво ДФС ламає голову, як запровадити податкові ініціативи Зеленського

04.09.2019
Голова Державної податкової служби Сергій Верланов готовий до втілення у життя податкових ініціатив президента Володимира Зеленського.
 
За його словами, робота із написання законопроекту про одноразове декларування, яке пропонує провести нова влада, триває, але фінального тексту законопроекту ще нема.
 
«Одноразове декларування — це якщо люди, які щось заробили і не сплатили з цього податки, задекларують цю суму і сплатять з неї певний відсоток. Відсотки — питання другорядне. Важливо інше: коли вони сплатять цю суму, держава їм пробачить кілька речей. По-перше, вона не притягне їх до фінансової чи кримінальної відповідальності. По-друге, держава вважатиме ці гроші законними, тобто вони зможуть використовуватися в цивільному обороті», — пояснив головний податківець в інтерв’ю «Економічній правді».
 
За його словами, для України оптимальний сценарій — із застосуванням поміркованої ставки 9-10%. І додав, що під амністію не підпадатимуть доходи, пов’язані з тероризмом, набуті від торгівлі зброєю, наркотиками, людьми.
 
При цьому, на його думку, ставки податку на доходи фізичних осіб потрібно зменшувати і залишати більше грошей громадянам. Бо це дасть поштовх споживанню, що стимулюватиме економіку.
 
Серед іншого, податкова служба планує перевірити усіх виробників тютюнових виробів у країні, а особливу увагу приділити фабрикам у Львові та Жовтих Водах.
 
Пан Верланов зазначив, що особисто перевірить «усі деталі стосовно цих платників із огляду на повідомлення, які лунають щодо підроблених акцизних сигаретних марок, виробництва тютюнових виробів узагалі без марок».