Євген Коноплянка несподівано підписав контракт із «Шахтарем»

04.09.2019
Євген Коноплянка несподівано підписав контракт із «Шахтарем»

На полі НСК «Олімпійський» українські збірники провели відкрите тренування. (Фото прес-служби УАФ.)

Після появи в календарі європейських національних збірних нового турніру під назвою Ліга націй відбулася реорганізація й відбіркової кампанії на чемпіонат Європи, потрапити куди тепер можна й завдяки успішному виступу в ЛН.
Збірна України вже забронювала собі місце у «фіналі чотирьох» новоствореного турніру, відтак у разі відсутності прямої перепустки на ЧЄ-2020 матиме нагоду через альтернативну процедуру пробитися на єврофорум.
Утім у таборі «синьо-жовтих» налаштовані без додаткових випробувань, напряму, потрапити на майбутню європейську першість. І для цього команда Андрія Шевченка має хороше підґрунтя.
Подолавши половину єврокваліфікації-2020, українська збірна з великою перевагою над опонентами посідає у своїй групі перше місце й, на думку букмекерів, в існуючих обставинах є головним фаворитом у боротьбі за виграш «пульки». При цьому, слід відзначити, що прямі путівки на Євро-2020 отримають по дві кращі команди з кожної групи, тож шанси «синьо-жовтих» зіграти у майбутньому ЧЄ неймовірно високі.
Аби ще більше наблизитися до своєї мети, Шевченку та К° в наступних двох ігрових турах принципово переграти б аутсайдера групи «В» — збірну Литви. 7 вересня українські збірники зіграють у Вільнюсі; 11 жовтня литовські футболісти завітають до Харкова. При цьому в перерві між цими офіційними двобоями — 10 вересня в Дніпрі — «синьо-жовті» проведуть товариський поєдинок проти Нігерії.
«Перед нашою командою стоїть завдання — посісти те місце, яке дозволить потрапити на чемпіонат Європи. Над цим працюють увесь тренерський штаб та Українська асоціація футболу. Виграємо ми групу чи ні, мене це цікавить найменше. Моє завдання — підготувати команду, зробити так, щоб вона показувала якісний футбол і при цьому здобула путівку на Євро-2020», — наголосив Андрій Шевченко.
На початку тижня українські збірники зібралися в Києві й одразу провели на НСК «Олімпійський» відкрите тренування. Як відзначив очільник «синьо-жовтих», до збірної хлопці прибули в хорошому настрої, проте для тренерського штабу важливо привести їх до одного стану, адже кожен iз футболістів мав різне навантаження у своєму клубі.
Після тривалого лікування та відновлення травми ахілового сухожилля знову в строю гравець «Вест Хему» Андрій Ярмоленко. Нарешті знайшов собі новий клуб й інший забивний «вінгер» української збірної — Євген Коноплянка.
В останній день літнього трансферного вікна (саме коли «синьо-жовті» проводили відкрите тренування) він підписав трирічний контракт із донецьким «Шахтарем».
Своїм вибором Євген здивував не одного шанувальника вітчизняного футболу.
Проте, за словами Коноплянки, він щасливий опинитися у новій для себе сім’ї, де в нього є багато старих друзів. «Знаю, куди перейшов, і знаю свої цілі. Тепер головне — їх досягти», — заявив новоспечений «гірник» з «дніпровським» минулим.
Був час, коли Коно категорично відкидав можливість свого переходу в «Шахтар», утім, спробувавши свою долю в «Севільї» та «Шальке», після кількарічної перерви він знову повернувся на рідну землю. «Женя вже досвідчений хло­пець і сам вирішує, що для нього та його сім’ї буде краще», — зауважив головний тренер збірної України.
Без сумніву, в українській прем’єр-лізі у Коноплянки буде значно більше ігрової практики, ніж у німецькій бундеслізі, тож, як свідчить Андрій Шевченко, перехід у «Шахтар» найкращим чином відіб’ється на кар’єрі одного з лідерів української збірної.