У Полтаві ліцеїсти подарували екскурсію своїм одноліткам з інвалідністю

03.09.2019
У Полтаві ліцеїсти подарували екскурсію своїм одноліткам з інвалідністю

Доброчинні розваги. (Фото автора.)

Цьогоріч колишня Полтавська загальноосвітня спеціалізована школа №3 iз поглибленим вивченням іноземних мов отримала статус наукового ліцею.
 
По-новому провели тут і свято першого дзвоника — без традиційних букетів учителям. 
 
«Я дуже щаслива вітати сьогодні всіх вас у нашому новому, відремонтованому першому Полтавському науковому ліцеї №3. Особливо приємно, що цього року за результатами ЗНО наш ліцей зайняв перше місце в Полтаві та ввійшов у сотню кращих по всій державі. Наші діти — найкращі, найрозумніші, найуспішніші. А також — найдобріші й найщедріші, адже ми в рамках акції «Благодійність замість квітів» зібрали 28 тисяч гривень», — сказала директор наукового ліцею №3 Полтавської міської ради Ірина Гринь.
 
Замість традиційної лінійки у дворі навчального закладу ліцеїсти зібралися на стадіоні «Динамо», де влаштували флешмоб із складання величезного пазла у вигляді кольорової дитячої долоньки, що давно є емблемою школи.
 
Поки вони займалися цим, поки танцювали і розважалися, волонтери збирали кошти на допомогу дітям із синдромом Дауна. Під кінець урочистостей було оголошено суму благодійних внесків — 28 тисяч гривень. На педагогічній раді вирішили використати ці кошти на організацію екскурсій для особливих діток до харківського екопарку.