До України прибув радник президента США з національної безпеки Джон Болтон

28.08.2019
До України прибув радник президента США з національної безпеки Джон Болтон

Джон Болтон.

Джон Болтон, радник президента США з національної безпеки  27 серпня прибув до Києва. Про це в соціальних мережах повідомило посольство США в Україні.
 
«Раді вітати радника з національної безпеки США Джона Болтона знову в Києві! Приїзд посла Болтона підкреслює підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України та її євроатлантичного шляху. Він (Болтон. — Ред.) сподівається на продуктивні зустрічі з українськими посадовцями», — йдеться у повідомленні посольства.
 
Cам Болтон 26 серпня анонсував свій візит до Києва.
 
«Я з нетерпінням чекаю на майбутні зустрічі з нашими партнерами в Києві», — написав він у «Твіттері», не називаючи конкретної дати свого приїзду. 
 
За неофіційними даними, мета цієї поїздки — перешкодити покупці китайською компанією українського заводу «Мотор Січ». Про це 23 серпня повідомила газета The Wall Street Journal. Український завод хоче придбати китайська компанія Beijing Skyrizon Aviation. У Вашингтоні вважають, що продаж заводу підвищить оборонні спроможності Китаю, пише газета.
 
Програма візиту радника президента США на момент, коли верстався номер, не була відома. Ексміністр економрозвитку і колишній торговий представник України Наталія Микольська написала з цього приводу в «Фейсбуці»: «Важливий візит у контексті: заяв Президента Трампа на саміті G7 щодо Росії (в тому числі й анексії Криму); підготовки зустрічі президентiв Трампа і Володимира Зеленського; перед першим засіданням Верховної Ради України; призначенням прем’єра і поданням складу нового уряду. А ще говорять, що будуть розмови щодо зупинення продажу «Мотор Січ» китайським інвесторам... Слідкуємо уважно».
 
Також стало відомо, що пан Болтон має намір відвідати Білорусь, це буде перший у XXI столітті візит такого високого представника США до Мінська, зазначає «Радіо «Свобода».