У Чигирині відбувся симпозіум май­стрів народного мистецтва «Холодний Яр»

28.08.2019
У Чигирині відбувся симпозіум май­стрів народного мистецтва «Холодний Яр»

Майстри народного мистецтва демонструють свої таланти у Чигирині. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

У Чигирині впродовж двох тижнів тривав традиційний симпозіум май­стрів народного мистецтва «Холодний Яр», який уже став всеукраїнським.
 
Він проходив на території резиденції Богдана Хмельницького. Весь цей час талановиті народні майстри з різних куточків України працювали над своїми роботами і презентували їх глядачам, повідомили «УМ» у Черкаській облдержадміністрації.
 
Симпозіум «Холодний Яр» був започаткований кілька років тому Черкаським обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва.
 
Його очільниця Ольга Мартинова уточнює, що цього разу долучилися майстри не лише з Черкащини, а й з Хмельниччини, Тернопільщини, Полтавщини, Київщини, які представили, зокрема, гончарство, витинанки, різьблення по дереву, писанкарство, ляльки-мотанки, декоративний живопис.
 
Виготовлені роботи майстри передадуть у фонди музею заповідника «Чигирин» та до Галереї народного мистецтва в Черкасах, уточнила Ольга Мартинова.
 
За словами першого заступника голови Черкаської ОДА Тараса Висоцького, наша нація завжди була славна майстрами, талантами, творчістю та вільною думкою. Маємо багато людей, які мотивовані бажанням, вірою, необхідністю передавати молодому поколінню українські традиції, що й було підтвер­джено у Чигирині, на симпозіумі «Холодний Яр».