Бойовики на Донбасі почали масово застосовувати дрони з мінами і бомбами

23.08.2019
Режим припинення вогню знову порушено: 21 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів обстрілювали позиції українських військ. Окупанти гатили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
У районі, за ситуацію в якому відповідає оперативно-тактичне угруповання «Схід», ворог здійснив обстріли: неподалік Новомихайлівки — з гранатометів різних систем i великокаліберних кулеметів; двічі поблизу Водяного — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; двічі неподалік Старогнатівки — з гранатометів різних систем i стрілецької зброї; поблизу Лебединського — з автоматичних гранатометів i стрілецької зброї та неподалік Авдіївки — з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. 
На Луганщині, якою опікується оперативно-тактичне угруповання «Північ», ворожих обстрілів позицій ЗСУ не зафіксовано.
У середу внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.
Станом на 7-му годину ранку 22 серпня зафіксовано два ворожi обстріли: поблизу Водяного — зі станкового протитанкового гранатомета та неподалік Новотроїцького — зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
Додамо, що останнім часом на Донбасі «іхтамнєти» Путіна активно використовують безпілотники, які скидають бомби й міни на позиції українських військових. Подібні саморобні ударні дрони окупантів бійці ЗСУ на Азовській ділянці фронту в Донецькій області називають найстрашнішою зброєю — непередбачуваною і тихою.
Як розповіли морпіхи, щодня із настанням темряви терористичні угруповання починають вести вогонь, а домовленості про «хлібне перемир’я» для них нічого не означають.
«Як вовкулаки... якось, може, місяць на них впливає», — іронічно зазначають бійці. Говорячи про ворожі дрони, наші вояки зазначили, що ті скидають смертоносні «сюрпризи» по кілька разів на день.
«Безпілотником — воно ж тихенько. І не зрозуміло, з якого боку прилетіло. До окопів летять і кидають собі спокійно... Кнопочку натиснув, лапка скинула... Це найстрашніша зброя, напевно, яка тут є. Вона непередбачувана, і не чути, як летить», — розповів морпіх із позивним «Док», який на передовій уже п’ять років. Військовий наголошує, що у винахідливості технології вбивства окупанти не втомлюються вдосконалюватися. 
Щодо «звичайних» обстрілів, то інший морпіх із позивним «Мішаня» категорично заявив, що єдиним варіантом відповіді на ворожий вогонь — дати відсіч, а не «просто перестати стріляти». «Тільки адекватна відповідь, щоб просто погасити їхнiй вогонь. І все», — резюмував боєць.