Сергій Притула: Радий, що і держава, і меценати повертають Батурину значимість

23.08.2019
Сергій Притула: Радий, що і держава, і меценати повертають Батурину значимість

Сергій Притула активно допомагає українським бійцям, які захищають країну у війні проти Росії на сході України. (Фото зі сторінки Сергія Притули у «Фейсбуці».)

Незмінний ведучий розважальних шоу і національного відбору «Євробачення» Сергій Притула у День прапора, 23 серпня, постане перед шанувальниками в музично-історичному форматі.

 

У палацово-парковому комплексі гетьмана Кирила Розумовського в Батурині він стане ведучим історичного концерту «Viva Батурин!», присвяченого 350-й річниці заснування гетьманської резиденції у славному місті та 10-літтю з часу відкриття для відвідувачів після реставрації єдиного в Україні гетьманського палацу. 

 

Відомо, що Сергій Притула займається допомогою нашій армії. Також, попри те, що до нової Ради, будучи 30-м у списку партії «Голос», він не пройшов, збирається активно допомагати розбудові партії Святослава Вакарчука і вважає, що в політиці у нього все ще попереду. Про це він розповів в інтерв’ю «Україні молодій».

«Я не бачу проблеми, що в Раді є артисти»

— Сергію, не розчаровані, що не пройшли до новообраного парламенту?
 
— Дуже розчарований. Але така воля виборців. Зрештою, це не останні вибори, тож у мене все попереду. Значить, поки було не на часі.
 
— В одному з нещодавніх постів ви згадуєте, що долучаєтеся до розбудови партії «Голос». Яким чином збираєтеся допомагати? Які ваші основні функції?
 
— Я ввійшов до політради партії «Голос». Цей орган визначає багато стратегічних напрямів. Попри це активно долучаюсь до створення партійних осередків.
 
— Над чим насамперед, на вашу думку, повинна почати працювати партія Святослава Вакарчука для змін у країні та й створення уряду загалом?
 
— Над тим, щоб імплементувати наміри з нашої програми у реальні закони. А чим збирається займатись уряд, я не знаю, його формуватиме монобільшість.
 
— Чи не забагато, на вашу думку, в сучасній політиці шоу­менів та артистів? Хоча могло б бути і більше. Перепрошую, не маю бажання когось образити.
 
— Мені абсолютно однаково, чим займалася людина до того, як потрапила у парламент: вела програми на ТБ, крутила гайки на СТО, запускала ракети у космос. Важливо, що вона буде робити, потрапивши в Раду. Якщо від цих людей буде більше користі, ніж від тих, кого прийнято називати «системними політиками» і які за 28 років накерували так, що кожен 4-й українець на заробітках в інших країнах, то я не бачу проблеми, що в Раді є артисти.
 
— Які у вас особисто стосунки зі Святославом Вакарчуком: більш дружні чи приятельські?
 
— Ми товаришуємо і маємо спільні знаменники у баченні того, якою має бути Україна в майбутньому.

Про батьків, які віддають дітей на виховання телевізору

— У вересні ви вирушаєте в тур із новою програмою від «Вар’яти-шоу». Чим і як цього разу дивуватимете глядачів?
 
— Ми завжди дивуємо глядачів тим, що привозимо їм нову програму. Причому не просто нову, яку ще не привозили в те чи інше місто, а «нову» в тому сенсі, що глядач її не бачив по ТБ. Зазвичай  інші гумористичні шоу спочатку знімають програми для телеверсії, а потім везуть їх на гастролі. Ми ж, навпаки, спочатку возимо людям те, чого не було на ТБ, а потім знімаємо це для телеверсії. 
Щоправда, іноді глядачі підходять і питають: «А чому ви не привезли таку-то мініатюру чи не заспівали таку-то пісню». Тому ми почали робити невеличкий мікс — 75% нового + 25 відсотків того, що глядач міг бачити, але винятково з доробку «найкраще за останній сезон». 
 
— Чи не стає з кожним роком все складніше дивувати жартами і розважальними шоу аудиторію, коли інтернет переповнений мемами та авторськими відео?
 
— Ні. Одне другому не заважає. У нас є свій глядач і він приходить на наші виступи чи дивиться нас на «Новому», незважаючи на той контент, який доступний у мережі. Інша справа, що з кожним роком стає все складніше не повторюватись у рамках обраного формату. Тому пошук нових ідей та нових тем для жартів — це головне завдання для нашого колективу останніх пару років.
 
— Уже кілька років ви постійний ведучий «Хто зверху», «Страсті за Ревізором», «Вар’ятів», «Суперінтуїції» та інших телешоу. Не відчуваєте емоційного вигорання від такої роботи?
 
— Поки ні. Якщо відчую — ви мене в них не побачите. Іноді виникало якесь відчуття одноманітності, але коли ці «постійні» проєкти почали «розбавлятись» веденням інших проектів на СТБ та ICTV, то це відчуття зникло. 
 
— Як вважаєте, не забагато на сучасному телебаченні розважальних проектів? Чи не позначаються вони негативно на формуванні молодого покоління?
 
— Я вважаю, що на формуванні молодого покоління негативно позначається те, що батьки віддають це покоління на виховання телевізору. Якщо батьки і викладачі у школах приділяють достатньо уваги дітям, то ТБ у цій схемі відіграє ту роль, яку й має, — розважає.

Почесна місія

— Сергію, 23 серпня ви вестимете концерт у самому серці Гетьманщини — на території палацового комплексу Кирила Розумовського в Батурині. Наскільки знаково це для вас?
 
— Це дуже почесна місія. Я був у гетьманському палаці 2 роки тому. Там чудово! Радий, що і держава, і меценати повертають цьому місцю значимість. І шляхом подібних заходів теж! 
 
— Чи одразу прийняли пропозицію вести концерт у День прапора? Це зовсім інший формат, аніж той, у якому вас звикли бачити телеглядачі. І загалом, маєте якісь критерії відбору, які концерти чи телешоу вести?
 
— Я дуже добре знайомий із меценатом цього заходу, паном Євгеном Суром, який багато доклався до розбудови національного заповідника «Гетьманська столиця». Тож відгукнувся без зволікань. 
 
Ми познайомилися 7 років тому, коли він запросив мене провести свято для нашої діаспори в Атланті, США. З тих пір підтримуємо зв’язок. Він багато допомагав хлопцям в АТО, мене якось суттєво підстрахував, коли потрібно було прикупити чергову партію кулене­пробивних кевларових шоломів, а вони різко зросли в ціні. Тому коли він кличе — я завжди радий допомогти!