У Заліщиках відбувся унікальний фестиваль INSTRUM FEST ZALISCHYKY

21.08.2019
У Заліщиках відбувся унікальний фестиваль INSTRUM FEST ZALISCHYKY

(Фото зi сторінки фестивалю у «Фейсбуці».)

Фанатам якісної музики і місцевого туризму справді пощастило, якщо дозвілля вони провели в місті Заліщики, що на півдні Тернопільщини.
 
 
Днями там відбувся унікальний фестиваль INSTRUM FEST ZALISCHYKY, і якщо хтось раптом подумав, що це подія провінційного масштабу, то він дуже помиляється.
 
 
«У такому форматі, як цьогоріч, він проходить вперше і має стратегічну мету, — повідомила раніше на прес-конференції у Тернополі одна з організаторок Тетяна Воронова.— INSTRUM FEST — це фестиваль інструментальної симфонічної музики, мета якого, насамперед, зробити промоцію регіону. Ми хотіли створити такий захід, який зацікавлюватиме людей з усієї України. І наступний наш крок — зробити його міжнародним».
 
 
Фестиваль вдався! Багато якісної інструментальної музики з вкрапленнями вокалу особливо звучали просто неба (однією з головних локацій став стадіон «Дністер» неподалік одноіменої ріки). Зокрема, виступали відомий в Україні симфонічний рок-оркестр Brevis, оригінальний новаторський «барабанний» гурт Drum Art Show, піаніст-віртуоз Євген Хмара, львівський гурт «Рококо», композитор та піаніст у стилі «неокласика» Єгор Грушин, популярна учасниця шоу «Голос країни» Марта Адамчук та інші цікаві виконавці. А окрім музики, було чимало цікавого з інших сфер.
 
 
Як-от польоти на парапланах над мальовничим каньйоном, сплави Дністром, екскурсії до печер та історичними місцями району, майстер-класи народних умільців тощо. «Фестиваль ставить за мету поєднати традиції, історію і нове, — розповіла Тетяна Воронова. — Раніше (в дорадянські часи. — Авт.) Заліщики були відомим курортним і культурним центром, до них був прямий поїзд із Польщі, і місто навіть називали польською Рів’єрою. Зараз Заліщики сприймаються більше як локація для походів, сплавів та активного туризму, а ми хотіли б повернути їм саме культурну складову та вишуканість».
 
 
Залишається додати, що райцентр Заліщики Тернопільської області розташований в одній із наймальовничіших місцевостей України, поблизу унікального Дністровського каньйону.