Осінь «у рукавичках»: Одразу три українські знамениті бійці проведуть титульні поєдинки

21.08.2019
Осінь «у рукавичках»: Одразу три українські знамениті бійці проведуть титульні поєдинки

Українські чемпіони готуються до нових звершень.

Після тривалої перерви наше зіркове боксерське тріо — Ломаченко, Усик, Гвоздик — повертається на ринг. І не просто повертається, а готується підкорювати нові для себе вершини: Ломаченко дебютує на британському профі-ринзі, Усик підкорюватиме королівський хевівей, а Гвоздик уперше вийде на об’єднавчий бій. Тепер про всіх по черзі.
 
Першим з українців боксуватиме Василь Ломаченко — 31 серпня в Лондоні проти місцевого боксера Люка Кемпбелла. На кону стоятимуть пояси нашого чемпіона за версіями WBO та WBA, а також вакантний титул WBC. Для Ломи це відмінний шанс наблизитися до омріяного звання абсолютного чемпіона світу, а фартовий з часів «любителів» Лондон — прекрасне для цього місце.
 
За два тижні до поєдинку боксери провели обов’язкову процедуру зважування. Британець переважив нашого боксера на 1,5 кг, його вага становить 64,27 кг. Результат Ломаченка — 62,78 кг. Нагадаю, що ліміт легкої вагової категорії 61,235 кг.
 
Наступним на ринг, нарешті, повертається абсолют крузервейту Олександр Усик. 12 жовтня в США він дебютує в «супертяжах». Його дебют відкладався через травму, нарешті Олександр відновився й готовий прийняти новий виклик. Тільки от хто буде суперником нашого боксера — достеменно невідомо. Зі слів менеджменту Усика, контракт із Карлосом Такамом ще не підписано. 
 
«Відзначайте 12 жовтня в календарі. Усик дебютує. А всі подробиці по бою будуть наступного тижня», — заявив Едді Хірн.
 
У іншого Олександра з наступним поєдинком усе зрозуміліше, ніж у його тезки. 18 жовтня, Філадельфія, Артур Бетербієв. Олександр Гвоздик у поєдинку з росіянином спробує додати до свого титулу чемпіона світу за версією WBC ще й пояс IBF.
 
«Моя перша мета полягала в завоюванні титулу чемпіона світу в напівважкій вазі. Тепер я хочу об’єднати пояси, і моя місія почнеться з Артура Бетербієва. Це буде захоплюючий бій, який принесе задоволення вболівальникам. Фанати просили влаштувати наш поєдинок, і ми це зробимо» — сказав Гвоздик.
 
Напевно, найгучнішим поєдинком осені стане бій за вакантний титул за версією IBF у середній вазі між українцем Сергієм Дерев’янченком і казахстанцем Геннадієм Голов­кіним. 
 
За попередньою інформацією, бій відбудеться 5 жовтня в Нью-Йорку на легендарній арені «Madison Square Garden». Переможець цього протистояння має шанс стати претендентом №1 на об’єднавчий бій з Саулем Альваресом.
 
Незважаючи на вік боксера з Казахстану це буде справжній мегафайт. Судіть самі: легендарна боксерська арена, мільйонний гонорар, титульний бій та трансляція на DAZN.
 
Для нашого боксера це буде відмінний шанс нарешті здобути титул чемпіона світу і ввійти до списку «топ» світового боксу. А для 37-річного ексчемпіона Геннадія Голов­кіна цей бій стане останньою можливістю повернути втрачений титул. Перемога в цьому поєдинку відкриє дорогу казахстанцю до чергової зустрічі з принциповим мексиканцем Саулем Альваресом. Відступати ніхто не збирається, тому ми станемо свідками видовищного поєдинку. 
 
Як бачимо на нас очікує справді насичена та інтригуюча спортивна осінь. Сподіваємося, що наші хлопці знову продемонструють світу, що Україна — це боксерська дер­жава. n