У Золотоноші на відбудову пологового відділення витратили 7 мільйонів гривень

20.08.2019
У Золотоноші на відбудову пологового відділення витратили 7 мільйонів гривень

Відбудова пологового відділення в Золотоноші тривала два роки. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині у Золотоніській районній багатопрофільній лікарні завершилася відбудова пологово-гінекологічного відділення, яка тривала два роки.
 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній державній адміністрації, вартість ремонту — 7 мільйонів гривень.
 
 
За словами головного лікаря Золотоніської РБЛ Сергія Приймака, у пологовому  замінили та утеплили покрівлю, провели водопостачання й водовідведення, зробили вентиляцію, встановили клімат-контроль. 
 
«Також відремонтували операційний блок та частину кімнат пологового відділення, палату-ізолятор, ординаторську кімнату, маніпуляційну, кімнату відпочинку медперсоналу, створили комфортні умови перебування і в індивідуальних пологових залах, палаті інтенсивної терапії», — розповідає пан Сергій.
 
Загалом, каже, на капремонт спрямували 7 млн 159 тис. грн коштів з обласного й районного бю­джетів, Держфонду регіонального розвитку. Зокрема, йдеться про 5 млн 124 тис. грн iз державного бю­джету, ще 2 млн 35 тис. грн — з обласного. На понад мільйон iз районного та держбюджетів докупили обладнання.
 
«Ремонти, обладнання, меблювання — усе це має вплив на якість надання медичних послуг нашим породіллям. За останні десятиліття  це наймасштабніший ремонт, який вдалося провести завдяки співпраці на всіх рівнях», — зазначає головний лікар. І додає, що наразі лікарня готова стати окружною.
 
Для цього має всі необхідні потужності. Відкриття пологового відділення — ще одна з основних виконаних умов, аби лікарня запрацювала в новому статусі.