У День прапора у Батурині на території комплексу гетьмана Кирила Розумовського славитимуть історію концертом

14.08.2019
У День прапора у Батурині на території комплексу гетьмана Кирила Розумовського славитимуть історію концертом

Гетьманський палац Кирила Розумовського у Батурині.

Мистецтво та культура допомагають  об’єднати якомога більшу кількість людей i сформувати почуття гордості за свою Батьківщину та власну історію.
 
Саме тому 23 серпня, в День прапора України, на території палацово-паркового комплексу гетьмана Кирила Розумовського в Батурині відбудеться концерт «Viva Батурин!».
 
Ним відзначать на високому мистецькому рівні дві значимі дати в цілому для нашої держави: 350-ліття заснування гетьманської резиденції в Батурині та 10-ту річницю з дня відкриття для відвідування після реставрації 2003—2009 років єдиного гетьманського палацу на теренах України. 
 
Концертом за участі відомих українських гуртів i виконавців знову привертатимуть увагу суспільства до знакового центру української історії та доноситимуть важливість розуміння значимості гетьманської резиденції як політичної та адміністративної серцевини Гетьманщини у ХVІІ–ХVІІІ cтоліттях.
 
Адже Батурин займає особливе місце серед гетьманських резиденцій, оскільки  гідно виконував столичні функції Козацької держави найдовше — 53 роки! 
 
Відреставрований i відкритий для відвідування палац гетьмана України Кирила Розумовського є прикладом повернення із забуття не лише споруди, а й цілої епохи, є переконливим аналогом відродження історії нашої держави. 
 
Творчий задум концерту покликаний розкрити головний меседж: Батурин — це серце Гетьманщини! Батурин дає розуміння України, її величі та її трагедій, стверджує її здатність до відродження!
Учасники концерту «Viva Батурин!»: гурт Antytila / Антитіла, гурт Ot vinta, Христина Соловій. Ведучий заходу — Сергій Притула. Меценат — Євген Сур.
 
Вхiд — вiльний.