Турнірні преференції: «Динамо» поступилося вдома своєму головному конкуренту в чемпіонській гонці

13.08.2019
Турнірні преференції: «Динамо» поступилося вдома своєму головному конкуренту в чемпіонській гонці

Гол новачка Жерсона Родрігеса не допоміг «Динамо» уникнути поразки в українському «класико». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Часто буває так, що окремі думки, котрі пов’язані з надважливою подією, можуть стати тягарем, важчим за будь-яку фізичну ношу.
 
 
А перед грою третього туру ЧУ проти «Шахтаря» футболісти київського «Динамо» не приховували, що наступний за українським «класико» поєдинок кваліфікації Ліги чемпіонів iз «Брюгге» «важливіший за принциповий поєдинок національної першості».
 
 
Підтвердив це і Григорій Суркіс, заявивши, що «головне завдання «Динамо» — Ліга чемпіонів». Відтак не дивно, що в поєдинку проти «гірників» столичний колектив мало чим нагадував ключового претендента на чемпіонство, котрий кілька тижнів тому переміг донецький клуб у матчі за Суперкубок.
 
Без сумніву, тримаючи в думках вівторковий матч-відповідь iз «Брюгге», минулої суботи підопічні Олександра Хацкевича зіграли на НСК «Олімпійський» далеко не найкращий свій поєдинок.
 
На думку окремих футбольних експертів, динамівці знову (після поразки в Брюгге) провалилися. І нехай у цьому матчі новачок «біло-синіх» — гравець збірної Люксембургу Жерсон Родрігес — відкрив лік своїм голам за «Динамо», підтвердивши невипадковість свого переїзду до Києва, загалом, в атаці столичний колектив виглядав просто безпорадно.
 
«Ви ж самі знаєте, який у нас графік», — намагався виправдатися за невиразну гру динамівський наставник Олександр Хацкевич.
 
Не допомогла «біло-синім» й чимала армія київських уболівальників, яких на трибунах «Олімпійського» зібралося більше 40 тисяч. Серед глядачів також фігурували й поважні футбольні персони.
 
Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко в об’єктиви телекамер потрапив iз відверто нудьгуючим обличчям. Натомість екс-наставник «Шахтаря» Мірча Луческу відзначив, що отримав від поєдинку приємні емоції.
 
«До Києва приїхав спеціально на гру «Шахтаря» та «Динамо», адже це найкраще, що можна побачити в українській прем’єр-лізі. І можу сказати, що в діях «гірників» — відтоді як я залишив команду — мало що змінилося. Побачив практично свою команду з кількома новачками, котра продемонструвала видовищний ігровий стиль», — відзначив Луческу.
 
Власне саме завдяки представникам бразильського легіону, котрі в «Шахтарі» й забезпечують яскраве динамічне видовище, колектив Луїша Каштру зумів переграти в гостях свого ключового конкурента в боротьбі за «золото» й одноосібно очолити турнірну таблицю. 
 
Після другого туру стовідсотковий очковий результат також мав і дебютант елітного дивізіону — «Колос». Утім минулого «уїк-енду» команда Руслана Костишина програла «Зорі», котра, завдячуючи цьому успіху, потіснила з другого місця «Динамо».
 
Цікаво, що переможний м’яч у ворота «Колоса» забив Назарій Русин, якого перед стартом сезону «біло-сині» віддали в оренду до луганського клубу.