Молодики зірвали в «Укрінформі» прес-конференцію кандидата у нардепи від «ЄС» Сергія Кошукова та самовисуванця Андрія Аксьонова

02.08.2019
Зухвалий інцидент стався цими днями в столичному інформаційному агентстві «Укрінформ» на прес-конференції кандидатів у народні депутати самовисуванця Андрія Аксьонова і кандидата від «Європейської солідарності» Сергія Кошукова.
 
Організатори хотіли поділитися інформацією про ймовірні фальсифікації на окрузі №50 у Покровську на Донеччині, але спілкування з пресою не відбулося через хуліганські дії групи молодиків у футболках праворадикальної організації «Традиція і порядок».
 
Як повідомила заступниця гендиректора «Укрінформу» Марина Сингаївська: «Після нападу «Укрінформ» закриває першу пресзалу. Сума завданих збитків встановлюється».
 
За її словами, під час нападу молодики вибили двері у приміщенні, зламали вартісну акустичну конференцсистему, вирвали п’ять мікрофонів, обірвали жалюзі, забруднили стіни, стільці, центральний банер. Пресзала не працюватиме до відновлення пошкодженого обладнання і проведення ремонту.
 
Загалом по медичну допомогу зверталося 5 працівників інформагентства, двох із них направили на судово-медичну експертизу. За заявою Павла Негрея, якого били по ногах, спині, обличчю, по голові, відкрито кримінальне провадження. 
 
У відділі комунікації поліції Києва офіційно повідомили, що 30 липня близько 16:30 до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про бійку на вулиці Богдана Хмельницького.
 
За вказаною адресою негайно прибули екіпажі патрульних і наряд спецпризначенців. Правоохоронці встановили, що у приміщення забігли невідомі, почали конфліктувати з присутніми, кидали яйця, а потім розбили вхідні двері та втекли. Двох активних учасників події затримали та доставили до відділу поліції, де вони дали пояснення своїх дій.
 
На місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції, правоохоронці опитали свідків і очевидців інциденту, а також вилучили записи з камер відеоспостереження. Слідчі столичної поліції кваліфікували дії нападників як хуліганство. За вчинення правопорушення за статтею про хуліганство передбачено до чотирьох років позбавлення волі.
 
«Потрібна була відеокартинка, на фоні якої можна було на весь пострадянський простір розігнати вчергове думку про те, що влада в Україні — не така, беззуба і взагалі у нас уже всіх снігурів поїли і тепер уже й людям небезпечно ось так просто пересуватися. Навіть у державних приміщеннях, — прокоментував ситуацію один із постраждалих, якому надавали меддопомогу одразу після інциденту, Сергій Сай-Боднар.
 
— Шкода, що наша інформаційна машина залишається таким собі «Запорожцем» у той час, коли автори гібридної війни їздять уже на «Мерседесах»... Але «Укр­інформ» «ТіПами» не візьмеш: вивели з ладу прес-зал №1, ми переживемо! І навіть без збоїв у графіку прес-заходів. В «Укрінформі», хто не знає, — 6 прес-залів. Усі замовники знають, що у нас — найкомфортніше і найзручніше, професійно і відповідально! Ми зустрічаємо і проводжаємо всіх iз радістю й, буває, навіть iз квітами. Але тільки тих, хто бажає Україні справжнього добра і процвітання!».
 
«Публіка, яка залякує журналістів, та їхні наймачі мають отримати належний опір від силовиків, — переконаний голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко. — Але нинішня атака на провідне інформагентство, розташоване у центрі столиці, стала можливою через системну безкарність за атаки на журналістів в Україні».