У Грушківському лісництві на Черкащині встановили семиметрову копію Ейфелевої вежі

02.08.2019
У Грушківському лісництві на Черкащині встановили семиметрову копію Ейфелевої вежі

Частинка Парижа в Грушківському лісництві. (Фото надане пресслужбою Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.)

У Грушківському лісництві Кам’янського лісгоспу на Черкащині облаштували частинку Франції.
 
 
Тамтешні лісівники встановили на території своєї садиби семиметрову копію знаменитої Ейфелевої вежі.
 
 
Як повідомили «УМ» в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, місцеві жителі та відвідувачі вже звикли, що на території цього лісництва можна побачити чимало незвичайних родзинок —  вічнозелений тризуб із самшиту,  великі шахи, цікаві дерев’яні скульптури, а віднедавна ще й Ейфелеву вежу.
 
Вона має три поверхи, ліфт, який рухається, та освітлення, — усе, як у паризької «залізної пані», як її називають парижани. Єдина відмінність — на грушківській вежі майоріє синьо-жовтий прапор.
 
За словами ініціатора встановлення  вежі — лісничого Грушківського лісництва Сергія Могили, робота лісівника клопітка й відповідальна, ліс потребує щоденної турботи про нього, але водночас він  надихає творити красу навколо. 
 
«Цьогоріч  Ейфелева вежа відзначила 130-річчя, тож ми вирішили так вшанувати одну з найбільш упізнаваних споруд світу. І тепер  не обов’язково летіти тисячі кілометрів за романтикою до Парижа. Можна просто завітати до Грушківського лісництва Кам’янського лісгоспу, де панує власна чарівна атмосфера лісової казки з присмаком Парижа», — підсумовує пан Сергій.