Новообраний депутат від «Слуги народу»обурився присутністю ЗСУ на перепохованні воїнів дивізії «Галичина»

02.08.2019
Новообраний депутат від «Слуги народу»обурився присутністю ЗСУ на перепохованні воїнів дивізії «Галичина»

Максим Бужанський і Володимир Зеленський. (Фото з «Фейсбука».)

П’ята колона піднімає голову? — Та ні, вже встає на весь зріст...
 
 
У Зеленського, бач, обурились присутністю ЗСУ на перепохованні воїнів дивізії «Галичина». Як писала «Новинарня», 28 липня в селі Червоне Золочівського району Львівської області на території військового кладовища відбулося вшанування пам’яті воїнів, що загинули у роки Другої світової війни у «Бродівському оточенні», а також урочисте перепоховання останків 29 воїнів Першої української дивізії «Галичина». 
 
Опісля відомий проросійський блогер-провокатор Максим Бужанський, обраний народним депутатом України від партії «Слуга народу», звернувся до міністра оборони Степана Полторака з вимогою пояснити участь військовослужбовців ЗСУ на перепохованні останків воїнів Першої української дивізії «Галичина».
 
Тему «вшанування нацистів у фашистській Україні» охоче підхопили російські та «сепарські» ЗМІ, великий «історик» Микола Азіров з Москви, а також користувачі соцмереж відповідного спрямування. 
 
Хоча, як свідчать історичні факти, Міжнародний трибунал під час Нюрнберзького процесу не визнав злочинною цю українську організацію. Як відомо, попри всі контраверсійні й дискусійні питання, пов’язані з діяльністю дивізії «Галичина», військовими злочинцями її воїни не були.
 
І це підтверджено під час персональних перевірок, які проходили наприкінці 1940-х років — у Великій Британії, США, Канаді тощо. Втім цілком природно, що такі деталі Бужанського, Азарова та інших проросійських пропагандистів не цікавлять.
 
Нічого дивного, що «в Зеленського» та в нинішньому Міністерстві оборони звернення потенційного народного депутата-провокатора не залишили без уваги: за «сигналом» Бужанського тут же призначено службову перевірку.
 
«За результатами перевірки, у разі виявлення порушень з боку відповідних посадових осіб у частині, що стосується недотримання ними вимог законодавства, керівним складом Міністерства оборони України будуть прийняті відповідні рішення», — зазначили в Міноборони.