Безкомпромісний початок: у стартовому турі ЧУ-2019/2020 обійшлося без «мирових»

02.08.2019
Безкомпромісний початок: у стартовому турі ЧУ-2019/2020 обійшлося без «мирових»

«Карпати» не змогли завадити успішному старту динамівців у ЧУ-2019/2020. (Фото з сайта fckarpaty.com.)

Дещо асинхронно, використавши для проведення першого туру загалом чотири календарні дні, але довгоочікуваний старт ЧУ-2019/2020 все ж відбувся.
 
 
У жодному з шести поєдинків не зафіксовано нічийного результату, при цьому в половині матчів тріумфували гості.
 
 
Двоє абсолютних дебютантів прем’єр-ліги — «Колос» із Ковалівки та «Дніпро-1» — розпочали чемпіонат із домашніх перемог.
 
 
Хоча для представника Київщини поєдинок на столичній «Оболонь-Арені» проти «Маріуполя» домашнім був лише частково, проте команду Руслана Костишина прийшло підтримати майже три тисячі глядачів.
 
А це для вітчизняного футболу показник вельми серйозний. І дарма, що футболісти «Колоса» пропустили першими. Жвава атмосфера на стадіоні дозволила їм схилити шальки терезів на свою користь.
 
«Нарешті відчули, що таке українська прем’єр-ліга», — сказав після успішного дебюту Руслан Костишин. Відзначимо, що на цьому матчі вперше в Україні в повному об’ємі використовували систему VAR, щоправда, працювала вона в «офлайн»- режимі, тобто всі отримані дані збиралися лише для внутрішнього — суддівського — використання.
 
Як зауважили в Українській асоціації футболу, в першій половині сезону відеоасистент рефері працюватиме в «офлайн»- режимі, а вже з лютого 2020 року учасники футбольних баталій зможуть скористатися всіма перевагами цієї революційної новинки.
 
Також переможно розпочали своє знайомство з УПЛ й дніпряни, котрі на власному полі завдяки голам орендованих у київського «Динамо» футболістів — Владислава Супряги та Сергія Булеци — здолали донецький «Олімпік».
 
«Ця перемога додасть нам упевненості», — наголосив Супряга, котрий, нагадаємо, до переходу в «Динамо» захищав саме кольори дніпровського клубу.
 
Щоправда, в столичному клубі Булеца так і не заграв. Натомість у прем’єрліговому «Дніпрі-1» ігрової практики у нього буде значно більше.
 
Водночас у «біло-синіх», як і раніше, залишаються невирішеними кадрові проблеми з форвардами. Ходять чутки, що найближчим часом у столичному клубі з’явиться нападник збірної Люксембургу, котрий має португальське коріння, Жерсон Родрігес. Перемогти ж киянам у гостях «Карпати» допоміг автогол захисника львів’ян Олексія Ковтуна та пенальті, що не без проблем реалізував Артем Бєсєдін.
 
Попри це у таборі киян наголошують, що прийшов час, аби повернулися до Києва чемпіонське «золото» та національний Кубок.
 
Щоправда, у «Шахтарі», котрий у минулі роки тричі поспіль робив «золотий дубль», навряд чи згодні з подібним твердженням. Той факт, що у гірників новий тренер, — аргумент вагомий. Однак набагато  важливіше для збереження донецьким грандом домінуючої позиції в Україні — утримати  в своєму складі ключових виконавців.
 
Перш за все, капітана Тайсона, котрий, до слова, приніс перемогу «помаранчево-чорним» у Олександрії, де чинному чемпіону довелося наздоганяти бронзового призера попереднього чемпіонату.
 
«Добре, що одразу на старті сезону зіграли з «Шахтарем» і змогли побачити свої слабкі місця», — сказав головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 1-й тур. «Ворскла» — «Зоря» — 0:1 (Лєднєв, 3), «Десна» — «Львів» — 1:2 (Фаворов, 30 — Вітор, 53; Таварес, 86), «Колос» — «Маріуполь» — 2:1 (Смирний, 41; Гавриш, 67 — Фомін, 15; вилучення: Максименко, 84 («К»)), «Дніпро-1» — «Олімпік» — 2:0 (Булеца, 2; Супряга, 9), «Олександрія» — «Шахтар» — 1:3 (Третьяков, 42 — Бухал, 58 (у свої ворота); Тайсон, 73; Дентіньйо, 90+1; нереалізоване пенальті: Марлос, 7 («Ш»)), «Карпати» — «Динамо» — 0:2 (Ковтун, 42 (у свої ворота); Бєсєдін, 45 (пен.)).