Якщо команда нового президента зверне з європейської дороги,

31.07.2019
Шановна редакціє! «Україну молоду» я передплачую з самого початку незалежності, бо вона патріотична, правдива. Хочу поділитися своїми переживаннями.
 
Перемога на президентських перегонах Володимира Зеленського — насмішка над нашою багатостраждальною Україною, яка споконвіків платила і зараз платить високу ціну за свою свободу і незалежність. Насторожує той факт, що новообраний президент готовий стати на коліна перед Путіним.
 
Чи не боїться він братися за таку відповідальну справу, як керівництво державою, адже одна справа — смішити людей зі сцени, а інша — керувати 40-мільйонною країною під час війни?
 
Дехто порівнює пана Зеленського з Рейганом. Вибачте, але Рейган був великим патріотом своєї країни, окрім того, що мав досвід роботи на державних посадах. А де працював Зеленський, окрім 95-го кварталу? Які поняття він має щодо державного управління?
 
У той час, як Порошенко міг (та й зараз продовжує) поїхати в Європу, чи в США, чи в іншу країну і представити достойно нашу державу, виступаючи англійською мовою, без папірця, відстоюючи наші права, що може сказати світу Зеленський? Та він навіть української мови не знає, не те що представити достойно   Вітчизну. Нехай прочитає нашу Конституцію, ст.10.
 
Я не стверджую, що Петро Порошенко був ідеальним президентом, у нього були прорахунки, але ж він багато справ зробив для блага України. Прийнявши країну з порожньою казною, зумів зміцнити армію, обороноздатність, адже безпека держави — це головне.
 
Зеленський цього не розуміє, як не розуміє і того, що зусиллями Порошенка ми маємо тепер  незалежну Українську церкву, про що мріяло не одне покоління українців. Коміки 95-го кварталу лише насміхалися з прагнень нашого народу мати свою церкву, свою державу.
 
Під час президентської гонки чимало бруду вилили на чинного тоді президента Порошенка телеканали, особливо «1+1». Та чомусь ніхто з них не висвітлив тему, як новообраний президент заробляв під час війни з Росією гроші в країні-агресорі.
 
Хочеться звернутися до українців, які голосували за Зеленського і його «слуг народу»: як нам жити під керівництвом коміків; як на нашу державу будуть дивитися у світі? Може статися й таке, що Європа відмінить усі санкції проти Росії, і тоді у Путіна розв’язані руки й відкрита дорога на Київ.
Згадайте ті 13 тисяч українців, які загинули під час цієї війни за волю України, за її незалежність. А Небесна сотня за що стояла? Не за те, щоб ми зараз звернули з правильного шляху до Європи! 
Тетяна ГОЛОВЧЕНКО, пенсіонерка
Тростянець, Сумська область