Над Смілянщиною вперше за багато років гуділи літаки

31.07.2019
Над Смілянщиною вперше за багато років гуділи літаки

Незабутнє авіашоу в Ротмістрівці. (Фото Олександра СЛЄПЦОВСЬКОГО.)

Днями на Черкащині над Ротмістрівкою Смілянського району гуділи літаки, чого не було років із двадцять.
 
 
То на старому аеродромі неподалік цього села стартував Всеукраїнський саміт-фестиваль авіалюбителів «Ясла-2019», на який прибули пілоти з усіх куточків України. 
 
 
Як розповідає організатор авіаційного фестивалю Володимир Осичинюк, загалом у фестивалі взяли участь 30 літальних апаратів.
 
 
Свою майстерність численним глядачам демонстрували досвідчені майстри повітряного пілотажу.
 
А ще вони покатали у своїх літаках тих, хто хотів побачити рідну землю з висоти пташиного польоту. 
 
«Літаки рухалися раніше визначеним маршрутом у бік Ротмістрівки, Куцівки, заходили над Мельниківкою, Носачевим. Бажаючих покататися було багато, тому літаки безперервно гуділи і на смузі, і в повітрі, поки не насунувся вечір», — пригадує житель Сміли Олександр Слєпцовський.
 
За його словами, учасники авіашоу залишилися задоволені умовами фестивалю та високим рівнем його організації. А Смілянщина отримала ще один шанс скористатися можливістю розвивати те, що запропонували справжні ентузіасти, закохані в небо та авіацію.
 
На переконання організаторів та учасників, зазначає пан Олександр, ротмістрівське летовище — колись доглянуте, а тепер занедбане — треба відроджувати для тих, хто мріє займатися повітряними видами спорту.
 
Водночас організатор авіаційного шоу Володимир Осичинюк наголошує, що Ротмістрівський авіафестиваль, за підтримки влади, можна підняти на міжнародний рівень, залучити інвестиції в спорт. До речі, наступного року в цьому черкаському селі планують провести ще й чемпіонат України з авіа­спорту.