«Мистецький арсенал» долучився до створення фільму-концерту «Розділові Наживо»

31.07.2019
Культурницький центр «Мистецький арсенал», тимчасово перетворившись на знімальний майданчик, долучився до створення фільму-концерту «Розділові Наживо».
 
Нагадаємо, «роздІловІ» з’явились у 2012 році, коли режисерка й мисткиня Оля Михайлюк уперше запропонувала учасникам концептпроєкту — поєднання шумового звукоряду, експериментальної візуалізації та текстів Сергія Жадана, прочитаних ним наживо.
 
Перша версія проєкту, який тоді ще мав назву «Нові розділові», була показана у грудні 2012-го в Івано-Франківську та Києві.
 
Відтоді проєкт трансформувався, набираючи різних форм, і наповнювався ідеями різних музикантів, віджеїв, хореографів. Незмінним залишався лише основний склад об’єднання: Оля Михайлюк, Сергій Жадан, Олексій Ворсоба.
 
«РоздІловІ» побували в містах прифронтової території — Бердянську, Маріуполі, Краматорську, Слов’янську, Бахмуті, Щасті, Старобільську, Станиці Луганській і Сiверськодонецьку. А також в Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві, Івано-Франківську, Тернополі, Львові. Відбулися виступи в Польщі. 
 
Цього року проєкт розпочав експерименти з різними мовами, тепер «роздІловІ» відлунюють німецькою, заспокоюють чеською, бентежать італійською й відправляють у нічний політ французькою.
 
«Розділові Наживо» — фільм-концерт, який народився на теренах культового мультидисциплінарного проєкту «роздІловІ» за участі Сергія Жадана, Олі Михайлюк, Олексія Ворсоби (Білорусь), Томека Сікори (Польща) та Сергія Пілявця. Режисер-постановник стрічки — Вадим Ільков (оператор-постановник «Вулкану», режисер «Тато-мамин брат»).