«Динамо» вдруге поспіль вибороло у «Шахтаря» «Суперкубок»

30.07.2019
«Динамо» вдруге поспіль вибороло у «Шахтаря» «Суперкубок»

Переважаючи «Динамо» в більшості ігрових компонентів, «гірники» не змогли довести до переможного завершення матч за Суперкубок країни. (Фото з сайта УПЛ.)

Нова сторінка в протистоянні «Шахтаря» та «Динамо» розпочалася з їх уже традиційного двобою  за Суперкубок країни.
 
 
Минулий сезон, у якому «Шахтар» зробив третій поспіль «золотий» «дубль», завершився заявою «гірників», що за кількістю виграних за часів незалежності трофеїв вони обійшли «Динамо» і таким чином стали найтитулованішим клубом в українському футболі.
 
 
Відтак підтекст у цьогорічного Суперкубка був максимально гарячим. Хоча сам поєдинок і має напівофіційний статус, після фінального свистка переможці нинішнього одеського «суперкласико» змогли порівнятися з конкурентами за кількістю трофейних відзнак.
 
«Найприємніша річ у футболі — це рахунок на табло», — заявив на післяматчевій пресконференції головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич. Як і рік тому, його підопічні знову виявилися сильнішими за «гірників» у суперкубковому двобої.
 
Загалом, за останні чотири роки динамівці тричі перемагали донецький колектив у матчі-відкритті сезону. Щоправда, далі успішного початку справа у «біло-синіх» не йшла. Останні три «золоті» «дублі» «Шахтар» зробив під орудою португальця Паулу Фонсеки, котрий віднедавна працює з італійською «Ромою».
 
Його співпраця з «гірниками» також розпочалася з поразки динамівцям у Суперкубку, однак після тієї невдачі влітку 2016 року Фонсека зміг кардинально змінити розстановку сил в українському футболі.
 
Новий наставник «Шахтаря» — інший португалець, Луїш Каштру, також програв своє перше всеукраїнське «класико», хоча його підопічні й вели перед у матчі за Суперкубок-2019.
 
Однак, як відзначив наставник донеччан, «усе зіпсував фатальний відрізок довжиною в три хвилини, впродовж якого динамівцям удалося спочатку зрівняти, а згодом і забити переможний у грі м’яч.
 
За словами Олександра Хацкевича, в перерві поєдинку, за мить до якої «біло-сині» отримали «гол у роздягальню», він нагадав своїм вихованцям, що саме «Динамо» є чинним володарем трофея, відтак не варто його віддавати запеклому опоненту.
 
І нехай на полі стадіону «Чорноморець» у складі «Динамо» не було їхнього лідера Віктора Циганкова, котрий, нагадаємо, в минулому сезоні став найрезультативнішим гравцем команди, столичні футболісти знайшли в собі сили, аби змінити хід поєдинку на свою користь.
 
«У другому таймі хлопці дістали з себе характер, зіграли на морально-вольових якостях. Звісно, нам багато є над чим іще працювати, проте є в команди й потенціал для підсилення гри в атаці», — наголосив Хацкевич.
 
Невдачі, котрих зазнали динамівці в передсезонних спарингах, змусили шанувальників «Динамо» неабияк хвилюватися. Однак після вольової перемоги над «помаранчево-чорними» оптимізму щодо майбутнього «біло-синіх», зокрема й у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів проти бельгійського «Брюгге», у їхніх уболівальників має побільшати. 

ТАБЛО

Суперкубок України. «Динамо» — «Шахтар» — 2:1 (Бурда, 80, Гармаш, 83 — Патрік, 45; «Д»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Гармаш, Буяльський, Караваєв (Де Пена, 68), Вербич (Цитаїшвілі, 74), Бесєдін; «Ш»: П’ятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Соломон (Тете, 66), Марлос, Патрік (Дентіньйо, 87), Тайсон, Мораес).