Луганська «Зоря» вдало стартувала і в чемпіонаті України, і в Лізі Європи

30.07.2019
Луганська «Зоря» вдало стартувала і в чемпіонаті України, і в Лізі Європи

Вдало стартувавши на євроарені, в 1-му турі ЧУ в Полтаві «Зоря» мінімально переграла «Ворсклу».

Луганська «Зоря» першою з українських команд стартувала у кваліфікації Ліги Європи.
 
 
У дебютному матчі нового тренера Віктора Скрипника «біло-чорні» впевнено обіграли на виїзді чорногорську «Будучность», майже гарантувавши собі вихід до наступного етапу.
 
 
Героєм зустрічі став хавбек Артем Громов, який уже до 20-ї хвилини гри встиг оформити «дубль». Спочатку він замкнув простріл iз лівого флангу від Богдана Михайличенка, а потім — скористався помилкою голкіпера чорногорців. 
 
 
Після перерви господарі відіграли один м’яч, але точку в поєдинку поставив «джокер» «Зорі» Леван Арвеладзе, який забив через дві хвилини після виходу на заміну. Таким чином луганчани зробили серйозну заявку на вихід до третього кваліфікаційного етапу.
 
Матч-відповідь пройде у Запоріжжі 1 серпня. 
 
Наставник «біло-чорних» Віктор Скрипник залишився задоволений результатом. «Гра була важкою, ще нічого не ясно. Але та перевага, якої ми сьогодні досягли, дозволяє оптимістично дивитися вперед», — сказав він.
 
Нагадаємо, що в разі успіху в домашньому поєдинку суперником «Зорі» у третьому раунді відбору стане переможець пари ЦСКА (Софія, Болгарія) / «Осієк» (Хорватія). Потенційного суперника отримав і «Маріуполь».
 
Азовці, які стартують у кваліфікації ЛЄ в серпні, поміряються силами з сильнішим у парі «АЗ Алкмар» (Нідерланди) / «Хекен» (Швеція).
 
Є новини і зі складу бронзового призера минулого сезону — «Олександрії». Підопічні Володимира Шарана, які вперше гратимуть на груповій стадії Ліги Європи, домашні матчі проводитимуть у Львові. За словами президента клубу Сергія Кузьменка, також розглядались варіанти з Дніпром, Полтавою і Кривим Рогом.
 
«Намагались провести роботу, щоб грати якомога ближче до Олександрії. Працювали над варіантами з Дніпром, Полтавою та Кривим Рогом, але позитивних сигналів від УЄФА щодо цих міст не було. Тому обрали Львів, де команда буде демонструвати Європі можливості українського футболу», — заявив Кузьменко.
 
У другому раунді відбору другого за престижністю клубного турніру Європи вдало відіграли й українські легіонери. Бельгійський «Гент» удома з хокейним рахунком (6:3) розгромив румунський «Віторул». «Дубль» та два асиста — в активі нападника національної збірної Романа Яремчука, також повний матч відіграв захисник Ігор Пластун.
 
А луганській «Зорі» через два дні після виїзної єврокубкової гри випала честь відкривати сезон і в УПЛ. Підопічні Скрипника мінімально обіграли у Полтаві місцеву «Ворсклу» — єдиний гол на рахунку півзахисника Богдана Лєднєва.
 
Ще два матчі пройдуть у вівторок, а «Динамо» і «Шахтар», які минулого уїк-енду розігрували між собою Суперкубок, свої поєдинки першого туру чемпіонату проведуть у середу. 

ТАБЛО

Другий раунд кваліфікації Ліги Європи. Перший матч. «Будучность» (Чорногорія) — «Зоря» (Україна) — 1:3 (Перовіч, 60 — Громов, 16, 19; Арвеладзе, 82).
* * *
Українська прем’єр-ліга. 1-й тур. «Ворскла» — «Зоря» — 0:1 (Лєднєв, 3)