Втілюючи мрії: Дар’я Снігур стала другою українкою, яка виграла юніорський Уїмблдон

16.07.2019
Втілюючи мрії: Дар’я Снігур стала другою українкою, яка виграла юніорський Уїмблдон

Після перемоги на юніорському «Уїмблдоні» Дар’я Снігур переходить у дорослий тур (Фото з сайта btu.org.ua)

Цьогорічний «Уїмблдон» став напрочуд успішним для вітчизняного тенісу — Еліна Світоліна вперше в кар’єрі пробилась до півфіналу «шолома», а Дар’я Снігур стала другою українкою, якій підкорився юніорський трав’яний трофей.
 
Перша ракетка країни Світоліна останнім часом через травму не демонструвала стабільних результатів, тому особливих очікувань перед турніром не було, тим паче, що трава — не її улюблене покриття. Але Еліна присоромила всіх критиків, виграла 5 матчів та зупинилась за крок вiд вирішального поєдинку.
 
Вийти у фінал завадила румунка Сімона Халеп (перемога експершої ракетки з рахунком 6:1, 6:3), яка й виграла титул, у фіналі розгромивши імениту Серену Вільямс — 6:2, 6:2.
 
Після свого тріумфу Халеп піднялась на четверте місце у рейтингу WTA, задоволеною може бути й Світоліна — вона посідає сьому сходинку у табелі про ранги та заробила 650 тисяч євро призових.
 
Без сенсацій, але з драматизмом пройшли вирішальні матчі у чоловічій сітці. У півфіналі на фанатів чекало класичне протистояння Федерер — Надаль. У чотирьох сетах переміг восьмиразовий тріумфатор «Уїмблдону» — 7:6, 1:6, 6:3, 6:4.
 
Але у вирішальному поєдинку 37-річний швейцарець програв у п’яти сетах сербу Новаку Джоковічу — 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 12:13. Таким чином, Ноле виграв п’ятий трав’яний «шолом» та загалом 16-й турнір серії Grand Slam у кар’єрі.
 
Те, що не вдалося Світоліній, у чудовому стилі зробила Дар’я Снігур — 17-річна українка, яка не була фавориткою змагань, впевнено виграла дебютний юніорський «шолом». У фіналі вона здолала американку Алексу Ноель — 6:4, 6:4. У першій партії Дар’я поступалась 1:4, але виграла 5 геймів поспіль, а у другій — реалізувала два брейки.
 
«Не можу повірити в це. Це була моя мрія. Я кожного дня наполегливо працювала для цього трофея. Це неймовірно», — ділилась враженнями щаслива Снігур, яка стала другою після Катерини Бондаренко трумфаторкою юніорського «Уїмблдону».
 
Також Дар’я розповіла, що переходить у дорослий тур: «Це добре для мене, для моєї кар’єри. Я вигравала 15-тисячник, 25-тисячник і хотіла перемогти на турнірі «Великого шолома». Я закінчую юніорську кар’єру тут».