Щедрий лелека прилетів: у Херсоні за добу народилося чотири пари близнюків

12.07.2019
Щедрий лелека прилетів: у Херсоні за добу народилося чотири пари близнюків

Небачений бебі бум швидко прославив Херсонщину на всю Україну, адже саме тут практично одночасно на світ з’явилися чотири пари близнюків. У двох сімейних пар народилися дівчатка-близнючки, а ще у двох інших батьків на світ з’явилися по хлопчику та дівчинці, такі пологи медики по праву називають «королівськими». І додають, що таке диво у квадраті сталося вперше за усі сто п’ять років роботи їхнього пологового будинку лікарні Тропіних.
 
Лікарі з акушерського відділення кажуть, що на цьому дива не закінчуються, адже шістьох хлопчиків та двох дівчаток народили четверо породіль, які щойно відсвяткували свій 31-й рік народження.
 
— У всіх чотирьох випадках вагітність настала природним шляхом, без застосування будь-яких стимулюючих препаратів, — розповіла завідуюча акушерським відділенням Тетяна Ващенко. — Дві пари близнят народилися точно у строк, почуваються чудово, тому їхні мами вже готуються до виписки додому. У двох інших випадках трапилися передчасні пологи, тому малюки поки що потребують підтримки дихання та затримаються у лікарні ще на тиждень.
 
Для трьох сімейних пар новонароджені близнюки стали первістками, а в однієї мами це вже п’яті пологи.
 
Головний лікар херсонської міської лікарні Леонід Реміга перебуває у приємному шоці від слави, яка раптово звалилася на його лікувальний заклад, та каже, що імена всіх близнюків встиг вивчити напам’ять.
 
Це новонароджені Аліна, Ілона, Богданчик, дві Христинки, Іванко, Вікторія і Поліна. Медики настільки перейнялися народженням чотирьох пар близнюків, що навіть відстояли в одному з храмів Херсона службу за здоров’я та щасливу долю для малюків.
 
За шість місяців поточного, 2019-го, року в акушерському відділенні лікарні Тропіних народилося 543 дитини, з них 15 двійнят.