Ангела Меркель втретє за місяць зазнала нападу тремтіння на публіцi

12.07.2019
Ангела Меркель втретє за місяць зазнала нападу тремтіння на публіцi

Тремтіння канцлерки Меркель спостерігали не лише на міжнародних зустрічах, а й під час недавнього спільного публічного виступу з президентом ФРН Штайнмаєром.

Канцлер ФРН Ангела Меркель втретє за останній місяць зазнала нападу тремтіння на публіцi. Цього разу їй стало зле під час зустрічі з прем’єр-міністром Фінляндії Антті Рінне 10 липня в Берліні, повідомляє «Радіо «Свобода».
 
Два тижні тому подібний випадок стався на прийомі у президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра. Поки той виголошував офіційну промову, стало помітно, як канцлер намагається вгамувати потужний напад, який тривав близько двох хвилин.
 
А перша «трясучка» з главою уряду ФРН сталася перед телекамерами 18 червня, коли вона приймала президента України Володимира Зеленського. Під час виконання гімнів Меркель сильно затремтіла. Ніхто не наважився тодi при­йти їй на допомогу, ймовірно, з остраху порушити протокол.
 
Представники Кабміну в обох випадках заявили, що нiчого страшного зі здоров’ям канцлера не відбувається, висловлювали здогадки, що причиною тремтіння може бути перевтома, стрес чи проблеми зі здоров’ям.
 
Після останнього випадку Меркель особисто відкинула занепокоєння з приводу інциденту: «Я в порядку». І додала, що здатна виконувати свої обов’язки. Меркель повідомила, що після першого випадку, коли її трусило на публіці, — на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським — «працює над тим, що сталося». Сказала, що страждає від зневоднення і почувається краще після вживання води.
 
«Цей процес явно ще не закінчений, але є прогрес, і я повинна жити з цим деякий час. Але я дуже добре почуваюся і вам не потрібно турбуватися. Думаю, так само, як це сталося одного дня, так само одного дня воно зникне», — додала Меркель. 64-річна канцлер Німеччини, яка займає посаду з 2005 року, не уточнила, яке лікування проходить. Меркель, на думку багатьох міжнародних аналітиків, є найвпливовішим лідером Європейського Союзу і найвпливовішою жінкою у світі. Вона заявила, що піде з великої політики наприкінці свого терміну на посаді канцлера в 2021 році.