Відпочинок і терапія: у Львові працюють денні центри для людей з інвалідністю

12.07.2019
У Львові відкрили новий осередок денного перебування для осіб з інвалідністю. Там люди віком від 18 до 45 років упродовж дня отримують соціальні послуги та ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців.
 
Як повідомляють у Львівській міській раді, яка спільно з навчально-реабілітаційним центром «Джерело» реалізувала цей проект, у найближчих планах — відкриття ще двох таких осередків. За словами Галини Слічної, заступниці міського голови Львова з гуманітарних питань, роботи зi створення денного осередку розпочали наприкінці минулого року, облаштувавши у мікрорайоні Левандівка такий центр для осіб з інвалідністю.
 
«Це дуже зручно для батьків, тому що близько до їхнього дому. В цьому осередку є 11 підопічних,  їх підвозять транспортом. І весь день iз ними працюють соціальні працівники, психологи, які проводять різноманітні заняття й терапію. І це допомагає молоді розвиватися й бути активними в житті. Є тут і харчування», — розповідає пані Галина.
 
Центр успішно працює на вулиці Кирилівській. За місяць-півтора  відкриється ще один на вулиці Хмельницького, а ще згодом розпочнуться роботи з облаштування такого центру на вулиці Володимира Великого.
 
«Ці діти дуже талановиті, хоча мають певні фізичні вади. Вони пишуть вірші, співають, малюють, вчаться бісероплетінню, вступають у дебати, орієнтуються в житті міста, держави. Вони відвідують театр, їздять на концерти, багато подорожують. Якщо сидiти вдома — це означає не розвиватися, але якщо вони в середовищі, серед людей, то це дає свій результат. Ми це бачимо», — хвалиться досягненнями Галина Слічна.
 
Новий осередок для молоді відкрито в комунальному приміщенні, площею понад 100 кв. м.  Ремонтні роботи виконано за кошти бюджету розвитку міста, загальна сума 934,3 тис. грн.