В Авіаційному університеті відновили Наглядову раду на чолі з Олександром Бадрудіновим

10.07.2019
Шостий апеляційний адміністративний суд м. Києва підтвердив законність рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 21 березня, яким той визнав протиправним та скасував наказ Міністерства освіти і науки, згідно з яким наглядову раду Національного авіаційного університету очолював скандально відомий колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.
За даними освітнього порталу «Педагогічна преса», зазначене судове рішення №826/17204/16 було ухвалено ще 18 червня, а набуло чинності воно цими днями.
 
Зауважимо, що після скасування судом відповідного наказу «Про затвердження складу наглядової ради Національного авіаційного університету» від 20.10.2016 року №1267 наглядова рада НАУ буде працювати у складі, затвердженому наказом Міносвіти від 05.11.2015 року №1146. Головою цього складу Наглядової ради є Олександр Бадрудінов.
 
Тому тепер у Національному авіаційному університеті активно відновлює свою діяльність легітимна Наглядова рада.
 
Згідно зі статтею 37 Закону України «Про вищу освіту», Наглядова рада закладу вищої освіти створюється за рішенням засновника (засновників) для здійснення нагляду за управлінням майном закладу вищої освіти, додержанням мети його створення.
 
Нагадаємо, 25 лютого 2019 року оприлюднено розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, тодішній президент Петро Порошенко звільнив його батька Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.