Капітану збірної Аргентини загрожує дискваліфікація після висловів про південноамериканських футбольних функціонерів

09.07.2019
Капітану збірної Аргентини загрожує дискваліфікація після висловів про південноамериканських футбольних функціонерів

На Кубку Америки капітан збірної Аргентини заявив, що судді та корупція псують футбол. (Фото з сайта tsn.ua.)

У великих спортсменів, загалом, не прийнято багато говорити, особливо на навколоспортивні теми. За них, зазвичай, говорять їхні справи, при цьому самі вони більше полюбляють висловлюватися мовою цифр, якими прописуються їхні очки, голи, кубки, медалі.
 
Утім у житті бувають моменти, коли промовчати не вдається. При цьому слова виходять такими ж потужними, як і їхні спортивні результати. 
 
І хоча, трапляється, що гучні заяви робляться на гарячу голову — тобто на емоціях, схо­дження інформаційної лавини після цього зупинити неймовірно тяжко.
 
Коли представники ЗМІ поцікавилися у капітана збірної Аргентини Ліонеля Мессі про причини його відсутності на церемонії нагородження аргентинської команди бронзовими нагородами Кубка Америки, зірковий футболіст заявив, що не пішов на урочистості, тому що він не бажає бути частиною корупції, з котрою «біло-блакитні» зіштовхнулися на турнірі у Бразилії.
 
«Упродовж усього турнірного шляху до нашої команди проявляли відверту неповагу. Є відчуття, що ми могли досягти більшого, якби не судді. Але складалося враження, що все робиться заради одного — перемоги господарів, збірної Бразилії. Повторюся — корупція та арбітри не дозволяють уболівальникам насолоджуватися футболом і якоюсь мірою псують його», — заявив Ліонель Мессі.
 
А останньою краплею, котра переповнила чашу терпіння аргентинського футбольного генія на бразильському Кубку Америки, стало його раннє вилучення в матчі за «бронзу» проти збірної Чилі.
 
«Я дуже обурений суддівством, адже не заслуговував на червону картку», — наголосив капітан Аргентини.
 
Відзначимо, що дехто з футбольних експертів висловлювання Мессі назвав істерикою зіркової людини, котра не звикла програвати. А те, що поразка аргентинців збірній Бразилії у півфіналі завдала болючого удару самолюбству Лео й К°, думається, говорити не варто.
 
Хай там як, а керівництво Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) серйозно поставилося до слів зірки аргентинського та світового футболу, заявивши, що його висловлювання є «неприйнятними» й свідчать про неповагу до турніру.
 
А образливий випад у бік КОНМЕБОЛ може дорого коштувати Мессі, котрому загрожує два роки дискваліфікації від участі в матчах за національну збірну. Як результат, він може пропустити наступний Кубок Америки, що проходитиме в Колумбії та Аргентині, та відбір на чемпіонат світу-2022. 
 
Ну, а тріумфатором Кубка Америки-2019 прогнозовано стала  збірна Бразилії, котра у «золотому» матчі упевнено здолала національну команду Перу — 3:1. 

«МУНДІАЛЬ»

«Зірковий» «покер»
 
Жіноча збірна США з футболу вчетверте у своїй історії виграла чемпіонат світу. Цьогорічний «мундіаль» проходив у Франції, де «зірково-смугасті» у фіналі перемогли збірну Голландії — 2:0, захистивши у такий спосіб чемпіонський титул.