Черкащани планують зібрати 4,2 млн тонн зернових i зернобобових

03.07.2019
Черкащани планують зібрати 4,2 млн тонн зернових i зернобобових

Щоб уникнути втрат ячменю, його з моменту стиглості треба встигнути зібрати за пару днів. (Фото з сайта propozitsiya.com.)

На Черкащині розпочалися жнива. Як розповіли «Україні молодій» у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА, жнивна кампанія стартувала в ті самі дні, що і торік. Наразі збирання врожаю почали п’ятнадцять районів Шевченкового краю.
 
 
«Площа збирання озимих зернових культур становить 205 тис. га. На сьогодні наші аграрії обмолотили 4 тис. га (2%) — 20 тис. тонн iз середньою врожайністю 50,6 ц/га», — повідомили фа­хівці департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА.
 
 
За їхньою інформацією, озимий ячмінь в області в перші дні зібрали на 26 відсотках площі з середньою врожайністю 50,5 ц/га. А Звенигородський i Смілянський райони вже розпочали збирання озимої пшениці.
 
Також у восьми районах області стартували жнива на озимому ріпаку, якого посіяли на території Черкащини 43 тис. га. Цієї культури вже зібрали на 3% площі, середня врожайність — 26,8 ц/га.
 
У цілому за сприятливих погодних умов очікуємо зібрати 4,2 млн тонн зернових i зернобобових культур, — прогнозують у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА.