З новачками — на крутi рубежi: «Динамо» шукає підсилення, а «Шахтар» звикає до нового тренера

02.07.2019
З новачками — на крутi рубежi: «Динамо» шукає підсилення, а «Шахтар» звикає до нового тренера

Олександр Караваєв став другим літнім новачком київського «Динамо». (Фото з сайта sport. ua.)

Через ранній початок сезону та старт кваліфікації єврокубків футболісти українських клубів змушені активно набирати форму через спаринги.
 
 
Донецький «Шахтар» почав звикати до вимог нового головного тренера Луїша Каштру на зборах у Німеччині.
 
 
«Гірники» вже встигли виграти два матчі. Спочатку помаранчево-чорні розгромили «Лудогорець» — 3:0 (голи в активі Тете, Алана Патріка та Данила Сікана), а потім ще один гол переможця молодіжного чемпіона світу Сікана допоміг обіграти софійське ЦСКА. 
 
Португальський наставник донеччан задоволений діями команди, хоча й визнає, що результати матчів на цьому етапі підготовки не так важливі.
 
«Зараз результати неважливі, але завжди краще перемагати. Команда показала непогану гру як в атаці, так і в обороні, але багато чого треба покращити, будемо працювати далі», — сказав Луїш Каштру.
 
Суперник «гірників» по Суперкубку — київське «Динамо» — перед вильотом на збір до Австрії встиг провести товариський матч проти друголігового «Полісся».
 
«Біло-сині» резервним складом мінімально програли — 1:2, єдиний гол в активі Микити Кравченка. Асистом відзначився сенегальський нападник Матар Дійє, який останні пів року провів у складі «Олімпіка», а в червні перебував у розташуванні «Динамо» на перегляді.
 
Але, за інформацією ЗМІ, він уже залишив тренувальний табір віце-чемпіонів України — кияни не змогли зійтися в ціні з власниками прав на футболіста.
 
Не поїде на австрійський збір і бразильський легіонер Сідклей — «Інтернасіональ» готовий узяти хавбека в оренду, але динамівці наполягають на повноцінному трансфері.
 
Тим часом кияни підписали другого літнього новачка — із «Зорі» перейшов півзахисник національної збірної Олександр Караваєв. 
 
Зазначимо, що перед початком сезону підопічні Хацкевича зіграють на австрійських полях п’ять матчів — проти румунського «Ботошані», місцевих «Ваккера» та «Шваца», грецького «Олімпіакоса» та англійського «Брентфорда».
 
Активно готуються до офіційних поєдинків і представники України в Лізі Європи — «Олександрія», «Маріуполь» і «Зоря».
 
Бронзові призери минулого сезону, які вперше гратимуть на груповому етапі ЛЄ, свої спаринги проводять у Нідерландах. Підопiчні Шарана вже встиг­ли програти німецькому «Юрдінгену» (3:4) та перемогти бельгійський «Андерлехт» (2:1) і голландський «АЗ» (3:0). Не забувають олександрійці і підсилюватися — вони вже підписали контракти з Валерієм Лучкевичем, Денисом Мірошниченком, Максимом Третьяковим i Денисом Безбородьком.
 
Уже традиційно «Маріуполь» бере в оренду молодих вихованців «Шахтаря». До кінця наступного сезону за азовців виступатимуть Максим Чех, Олексій Кащук i Віктор Корнієнко — чемпіони світу U-20 у складі української збірної. 
 
Натомість «Зоря», відпустивши в Київ свого капітана Караваєва, підписала чотирирічний контракт із динамівцем Богданом Михайличенком i продовжила оренду Олександра Тимчика.
 
Нагадаємо, що новий сезон Української прем’єр-ліги стартує 28 липня поєдинком за Суперкубок, який уже традиційно прийме Одеса. Першою ж з українських команд єврокубкові баталії розпочне луганська «Зоря».
 
Суперником «біло-чорних» у другому кваліфікаційному раунді ЛЄ стане переможець пари «Будучность» (Чорногорія) / «Нарва-Транс» (Естонія). Матчі за участю «Зорi» пройдуть 25 липня і 1 серпня.