Українські тенісисти вдало стартували у кваліфікації Уїмблдона

26.06.2019
Українські тенісисти вдало стартували у кваліфікації Уїмблдона

Ілля Марченко пробився до другого кола кваліфікації на Уїмблдоні. (Фото з сайта: btu.org.ua.)

Одразу після завершення «Ролан Гаррос» топ-тенісисти розпочали підготовку до третього у сезоні турніру «Великого шолома» — Уїмблдону.
 
 
Для представниць жіночого туру першою перевіркою став «прем’єр» у Бірмінгемі. Українські тенісистки на британських трав’яних кортах, на жаль, виступили невдало: Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Даяна Ястремська синхронно програли у першому раунді. 
 
 
Але перед стартом Уїмблдону вони ще мають можливість набрати ігрові кондиції на новому покритті на турнірі в Істборні.
 
 
Третя ракетка України Даяна Ястремська успішно подолала кваліфікацію, проте у першому колі поступилась господарці кортів, 14-й сіяній Йоханні Конті — 2:6, 4:6. 
 
Натомість матчі Світоліної, яка після невдалої серії втратила ще одну позицію в топ-10 (тепер вона восьма), та Цуренко були перервані через дощ.
 
Еліна на правах п’ятої сіяної пропустила перше коло, а у другому їй проти­стоїть Алізе Корне. На паузу вони пішли за рахунку 6:3, 2:1 на користь француженки. Леся ж перед паузою встигла виграти перший сет у представниці Казахстану Заріни Діяс — 6:2, 3:0. Свої поєдинки українки дограли учора пізно ввечері.
 
Інші представниці вітчизняного тенісу, які не входять до топ-100, змушені грати кваліфікацію, аби пробитися до основної сітки Уїмблдона. Учора свої стартові матчі відбору провели Ангеліна Калініна, Марта Костюк та Катаріна Завацька.
 
Кваліфікаційні поєдинки грають і Сергій Стаховський та Ілля Марченко. Стах, який зараз посідає 139-ту сходинку в табелі про ранги АTP, у першому матчі обіграв Даріана Кінга з Барбадосу — 6:3, 6:2. Наступним суперником Сергія стане австралієць Ендрю Харріс. 
 
Успішно стартував й Ілля Марченко, який поступово набирає форму після травми плеча: він був сильнішим за аргентинця Марко Трунджелліті — 7:6, 7:5.
 
«Буду відвертим — мені пощастило з сіткою. Трунджелліті зазвичай грає один матч у сезоні на траві. Проте для мене зараз, після травми, кожна перемога на вагу золота», — прокоментував свою перемогу Ілля. У другому колі кваліфікації він зіграє проти угорця Аттіли Балаша.
 
Минулий тиждень запа­м’я­тався також трiумфальним поверненням на корт колишньої першої ракетки світу Енді Маррея. Титулований британець після операції на стегнi зіграв у турі вперше з січня та став чемпіоном турніру в Лондоні у парі з іспанцем Фелісіано Лопесом. 
 
«У першу чергу, для мене це психологічна перемога. Це зовсім інший титул, більш особливий, якщо порівнювати його з усіма індивідуальними. Виграти парний трофей — це не те, що я міг собі уявити, думаючи про своє повернення», — сказав Маррей. 

ТАБЛО

Уїмблдон. Кваліфікація. Перше коло. Сергій Стаховський (Україна) — Даріан Кінг (Барбадос) — 6:3, 6:2, Ілля Марченко (Україна) — Марко Трунджелліті (Аргентина) — 7:6, 7:5.
Істборн. Перше коло. Даяна Ястремська (Україна) — Йоханна Конта (Велика Британія) — 2:6, 4:6; Леся Цуренко — Заріна Діяс (Казахстан) — 6:2, 3:0 (матч перервано).
Друге коло. Еліна Світоліна (Україна) — Алізе Корне (Франція) — 3:6, 1:2 (матч перервано).