Підступний корт: українські тенісисти не можуть вибратися з колiї невдач

21.06.2019
Підступний корт: українські тенісисти не можуть вибратися з колiї невдач

Даяна Ястремська під час поєдинку в Бірмінгемі. (Фото з сайта sport.ua.)

Для українського спорту червень видався по-справжньому надуспішним.
 
 
Судіть самі: перемоги наших боксерів, чемпіонство футбольної збірної U-20 та чергове «золото» Європи від Ольги Харлан.
 
 
Але, на відміну від своїх колег по цеху, тенісисти не можуть похвалитися такими досягненнями. 
 
 
По закінченні турніру «Великого шолома» — «Ролан Гарросу» — наші тенісисти довго не відпочивали, а майже відразу стартували на інших змаганнях, а саме — на трав’яному турнірі серії Прем’єр, що проходить у британському Бірмінгемі.
 
Перша ракетка України Еліна Світоліна, на жаль, продовжила свою серію невдач і поступилася вже в першому поєдинку трав’яного турніру. Нашу тенісистку здолала російська представниця Маргарита Гаспарян (3:6, 6:3, 4:6).
 
До слова, ця поразка збільшила сумну статистику Еліни — за вісім матчів п’ять програшів.
 
Сама спортсменка попри прикрий результат не опускає руки і дивиться вперед з оптимізмом.
 
«Хотіла б, щоб усе склалося інакше, але певні позитивні моменти також є. Я бачу, над чим мені потрібно працювати, а цей матч я сприймаю як крок уперед, як прогрес, я можу виокремити тільки хороші моменти. Сумно, що я програла цей матч, але я просто щаслива, що у мене є шанс перебувати на корті і грати без того болю, який я відчувала раніше», — сказала Світоліна після гри.
 
Наразі Еліна готується до «Уїмблдону», який стартує вже 1 липня.
 
Не зуміла вдало виступити в Бірмінгемі й Даяна Ястремська. 19-річна тенісистка поступилася в стартовому поєдинку одиночного розряду німкені Юлії Гьоргес — 6:4, 4:6, 3:6.
 
А от у парному розряді українка змогла дістатися чвертьфіналу, але, на жаль, на цьому її виступи теж закінчились. У парі з Ван Цян вона програла дуету Ешлі Барті / Юлія Гьоргес — 0:6, 3:6.
 
Підхопила естафету програшів і Леся Цуренко, яка поступилася Дженіфер Бреді в поєдинку першого кола — 3:6, 3:6 і слідом за своїми співвітчизницями покинула турнір.
 
Наступним великим стартом для наших дівчат буде «Уімблдон», де виступить ще й Катерина Козлова. До слова, загалом на турнір заявлено 104 спортсменки.
 
У чоловіків справи йдуть не краще. Перша ракетка України Сергій Стаховський зазнав поразки на турнірі в Галле. У матчі другого кола він програв французу П’єру-Угу Ерберу — 6:2, 6:7(2), 4:6.
 
У результаті невдалих виступів наші тенісистки дещо втратили свої позиції в рейтингу WTA. Еліна Світоліна «скотилась» на 7-му позицію, Леся Цуренко посідає 32-гу сходинку, Даяна Ястремська — 35-ту, а Катерина Козлова — 67-му.
 
Слід зазначити, що після завершення турніру в Бірмінгемі рейтинг трохи зміниться, але станом на 20 червня 2019 року перша «десятка» виглядає наступним чином: 
 
Місце Ігрок Очки
 
1. Наомі Осака 6377
2. Ешлі Барті 6125
3. Кароліна Плішкова 5685
4. Кікі Бертенс 5425
5. Петра Квітова 4925
6. Анжелік Кербер 4675
7. Еліна Світоліна 3967
8. Сімона Халеп 3963
9. Слоан Стівенс 3682
10. Аріна Соболенко 3565