У 2100 році на Землі проживатиме майже 11 мільярдів людей — доповідь ООН

19.06.2019
У 2100 році на Землі проживатиме майже 11 мільярдів людей — доповідь ООН

Деякі країни світу вже зараз неспроможні впоратися з кількістю жителів.

Усього за 30 років населення Землі збільшиться на понад два мільярди людей. Відтак у 2050-му на нашій планеті житиме майже 10 мільярдів людей, прогнозують в ООН.
 
 
А ще за пів­століття чисельність землян збільшиться на мільйон, таким чином у 2100 році нас буде вже понад 11 мільярдів. На сьогодні, за підрахунками ООН, на планеті мешкає 7,7 мільярда людей.
 
 
Про це йдеться у доповіді про світову демографічну ситуацію, підготовленій департаментом з економічних та соціальних питань ООН та оприлюдненій у понеділок, 17 червня. 
 
Як зазначено в доповіді, у проміжку між 2019 роком і 2050-м майже половина прогнозованого збільшення населення припаде на дев’ять країн: Індію, Нігерію, Пакистан, Демократичну Республіку Конго, Ефіопію, Танзанію, Індонезію, Єгипет i США.
 
Як бачимо, у списку країн лише одна — з досить високим рівнем життя (США), та й та «приросте», як прогнозується, за рахунок мігрантів. Більшість цивілізованих країн і надалі демонструватимуть тенденції до зменшення корінного населення. 
 
Варто додати, що оприлюднений прогноз був підкоригований з огляду на зниження показників народжуваності в низці країн. Адже ще два роки тому демографи прогнозували, що землян у 2100 році мало би бути дещо більше — 11,2 мільярда.
 
Та навіть ці прогнози є суворим попередженням для нашої планети і всього людства. Адже таку силу-силенну жителів доведеться годувати, вдягати і зігрівати. А це означає, що потреба в ресурсах надалі лише зростатиме.
 
Ключовим фактором у зміні кількості населення в низці країн стане міграція, відзначають демографи. Саме приплив мігрантів може компенсувати природне скорочення кількості населення в таких країнах, як Німеччина, Угорщина, Росія, Італія та Японія.