Українська збірна U-20 вперше в історії вийшла до фіналу чемпiонату свiту

14.06.2019
Українська збірна U-20 вперше в історії вийшла до фіналу чемпiонату свiту

Сергій Булеца забив переможний гол у півфінальному матчі з італійцями. (Фото з сайта football24.ua.)

Якби на початку молодіжного чемпіонату світу хтось сказав, що наша команда дістанеться фіналу, то, при всій повазі до гравців, у це ніхто б не повірив.
 
 
Але підопічні Олександра Петракова не слухають, що говорять навколо, а продовжують переписувати історію.
 
 
У півфінальному поєдинку нам протистояли не абихто, а володарі «бронзи» минулої континентальної першості — національна збірна Італії.
 
 
Перед матчем збірна України отримала значне підсилення — з розташування першої команди повернувся Андрій Лунін.
 
Також устиг відновитися до матчу й основний захисник Денис Попов. Тому на матч з італійцями наша команда вийшла в повній бойовій готовності.
 
Матч видався по-справжньо­му емоційним: тут вам і несамовита радість переможців, і гіркi сльози переможених, і нервові хвилини з VAR.
 
Єдиним і переможним у цьо­му матчі став м’яч Сергія Булеци. Матч ішов своїм ходом і здавалося, що в грі не відбудеться нічого надзвичайного... Але ось Денис Попов отримав другий «гірчичник» у грі, а потім, у компенсований арбітром час, італійці штурмом узяли наші ворота і зрівняли рахунок.
 
Здавалося, що така бажана перемога, яка була вже зовсiм близько, вислизнула з наших рук. Але фарт виявився на боці українських футболістів: арбітр вирішив скористатися відеоповтором і через декілька хвилин «валідольного» очікування скасував гол італійців, на табло знову загорівся рахунок на нашу користь. 
 
Решту доданого часу «жовто-синя дружина» вистояла і фінальний свисток знаменував тільки одне: національна збірна України U-20 — фіналісти чемпіонату світу 2019.
 
Пiсля завершення поєдинку на полі можна було спостерігати двi протилежні картини: гіркі сльози італійців та несамовиту радість українських гравців.
 
На ранок після гри ЗМІ Італії просто вибухнули матеріалами про вкрадену перемогу, підкуплених арбітрів та решту несправедливості. У спорті так завжди: є переможці і є переможені. Хай там як, але гра і всі моменти матчу з часом забудуться, а підсумковий рахунок залишиться в пам’яті надовго.
 
«Я щаслива людина, хлопці молодці. Уже готуємось до фіналу», — так лаконічно прокоментував перемогу головний тренер команди Олександр Петраков.
 
За золоті нагороди чемпіонату світу наші хлопці позмагаються зі збірною Південної Кореї, яка у півфінальному матчі завдяки голу зі штрафного змогла мінімально переграти національну команду Еквадору.
 
Утішливу «бронзу» мундіалю розіграють між собою національні збірні Італії та Еквадору. Цей поєдинок відбудеться сьогодні пiзно ввечерi.
 
У вирішальній грі чемпіонату Олександр Петраков зможе розраховувати на юного динамівця Георгія Цітаішвілі, який пропустив минулу гру через перебір карток.
 
Фінальний поєдинок відбудеться 15 червня, стартовий свисток пролунає о 19.00. Як би не закінчилась гра, наші юні футболісти вже ввійшли в історію сучасного українського футболу. Вся країна бажає нашій збірній тільки вдалого результату. Будемо вболівати та підтримувати команду разом! 

ТАБЛО

Чемпiонат свiту серед молодiжних команд (U-20). Україна — Італія — 1:0
Гол: Сергій Булеца (65).
Попередження: Данило Сікан (1), Денис Попов (55) — Раньєрі (75), Денис Попов (80, друге попередження).
Україна: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Попов, Чех (Хахльов, 69), Корнієнко, Булеца (Сафронов, 83), Дришлюк, Конопля, Кащук, Сікан (Супряга, 63).
Італія: Плиццарі, Трипалделі (Олівьєрі, 84), Дель Прато, Габбіа, Фраттезі (Алберіко, 46), Раньєрі, Белланова, Пеллегріні, Еспозіто (Капоне, 73), Пінамонті, Скамакка.
Еквадор — Південна Корея — 0:1
Гол: Чой Джун, 39.