Разом — ми сила

12.06.2019
Із давніх-давен на нашу територію нападали іноземці та присвоювали собі частину наших земель. Так і Росія напала на нас та захопила Крим і частину Донецької та Луганської областей.
 
Колись Петро І та Катерина ІІ хотіли «приписати» до Росії нашу княгиню Ольгу — не зійшлося по роках, але історичні документи про неї та наші землі досі залишаються в Росії, якщо їх не знищили.
 
Радянська влада по-фашистськи керувала нами, грабувала, вбивала, влаштовувала голодомори, вивозила в Сибір. У 1917 р. не зуміли українці об’єднати окремі військові з’єднання в одну армію, тож Росія нас знову взяла «під своє крило».
 
Тільки в 1991 р. ми нарешті від’єдналися від Росії, але вона не переставала думати, як би знову захопити Україну. Так, за Януковича підсунули нам свого міністра оборони, щоб знищив нашу армію — це їм удалося (сьогодні хочу сказати велике спасибі всім волонтерам, які буквально врятували нашу армію в перші дні агресії проти України).
 
Та багато в чому ми й самі винуваті, адже часто вибирали в президенти не справжніх українців-патріотів. Спершу треба було Чорновола обрати, тоді — Мороза.
 
Росія уздовж усіх кордонів з Україною підсилює свої війська, продовжує в Європі паплюжити нашу Батьківщину, розповідаючи про «бандерівців», які «знущаються» над приїжджими туристами чи й узагалі вбивають не-українських дітей. Також Росія захопила теле- та радіопростір, щоб втручатися в наші вибори.
 
Для протидії таким проявам гібридної війни нам потрібно об’єднуватися, щоб боротися, діяти, допомагати хто як може і хто чим може, щоб швидше вигнати з нашої землі російських окупантів, бо перемогти їх військовою силою ми не можемо.
 
Потрібно організовувати козацькі громади, оскільки багато питань виникло не лише в політичному житті, а й у побуті, і в екології. Потребують очищення від сміття наші річки, моря, а ліси — збереження та контролю за вирубуванням.
 
Європейські ж інституції повинні підсилити тиск на Путіна за Донбас, Луганськ, Крим, адже  своїми силами нам з агресором не впоратися. 
Володимир ЛАВРЕНЮК
с. Гореничі, Києво-Святошинський район, Київська область