На Черкащині проводять місячник профілактичних перевірок пасажирського транспорту

12.06.2019
На Черкащині проводять місячник профілактичних перевірок пасажирського транспорту

Місячник профілактичних заходів триватиме на Черкащині до 5 липня. (Фото надане пресслужбою управління Укртрансбезпеки в Черкаській області.)

На Черкащині працівники обласного управління Укртрансбезпеки спільно з патрульною поліцією розпочали проведення комплексу профілактичних заходів «Автобус-2019», який триватиме до 5 липня.
 
 
Як розповіли «Україні молодій» в облуправлінні Укртрансбезпеки, під час перевірок особливу увагу приділяють технічному стану транспортних засобів та їхнім стоянкам, медичним оглядам водіїв i дотриманню ними режиму праці й відпочинку, правилам безпеки при перевезеннях організованих груп дітей до місць відпочинку та оздоровлення, наявність при цьому супроводжуючого та медичного працівника.
 
 
«За останній тиждень проведено перевірки роботи черкаських автопідприємств i 115 транспортних засобів, які задіяні в пасажирських перевезеннях. Виявлено 26 порушень автомобільного законодавства, в тому числі чотири факти порушення режиму праці та відпочинку, одне порушення щодо неналежного технічного стану транспортних засобів, 23 випадки відсутності документів, зазначених у статті 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт». Перевіряльники склали три адміністративнi протоколи за статтею 133-1 КУпАП», — розповідають в управлінні Укртрансбезпеки в Черкаській області.
 
Загалом iз початку місячника патрульні та посадовці Укртрансбезпеки перевірили на Черкащині 883 транспортнi засоби і виявили 79 порушень. Зокрема, було виявлено 19 порушень перевезення вантажу з перевищенням габаритно-вагових обмежень, згідно з якими розраховано плату за проїзд дорогами загального користування на суму 2718,73 євро.