Чехія подвоїла річну кількість дозволів на роботу для українців

05.06.2019
На засіданні уряду Чехії в понеділок, 3 червня, було схвалено висунуту МЗС країни пропозицію про збільшення кількості заяв, які приймає консульство Чеської Республіки у Львові в рамках особливого режиму для кваліфікованих робочих ресурсів з України, повідомляє сайт Чеського радіо.
 
Також було прийнято «Особливий порядок для українських працівників у сільськогосподарській та харчовій промисловості».
 
«Йдеться про подвоєння кількості дозволів на роботу», — повідомив після засідання уряду міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек.
 
Якщо до цього часу кількість нових працівників, які могли впродовж одного року приїхати для працевлаштування в Чехії, становила 19 тисяч 600, то тепер їх кількість збільшено до 40 тисяч. 
 
Раніше МЗС Чеської Республіки вже вказувало в документах, які були представлені уряду, що обсяги дозволів на роботу, які виділяються в рамках режиму «Проєкт Україна», є недостатніми, а термін очікування подачі документів на «робочу карту» перевищує 80 днів, тому приблизно 20 відсотків українців відмов­ляються від намірів їхати на роботу до Чехії.
 
Натомість обирають більш зручну Польщу. За даними Економічної палати Чехії, термін очікування в консульстві у Львові становить 105 днів. 
 
За даними Міністерства праці, на кінець 2018 року в Чехії було працевлаш­товано 121 тисячу 86 громадян України, що становить більше 20% усіх працюючих у цій країні іноземців.