Очільник автралійської IT-компанії відбирає співробітників завдяки «кавовому тесту»

05.06.2019
Очільник однієї з автралійських IT-компаній вигадав тест, який обов’язково мають пройти всі, хто претендує на роботу в його фірмі. Називається він... «Чашка кави».
 
Здавалося б, який стосунок має кава до ІТ-технологій? Про це австралієць Трент Іннес розповів на одній бізнес-конференції, повідомляє Mirror.
 
«Щоразу, коли до мене на співбесіду приходить потенційний працівник, я веду його на кухню. Там ми робимо собі напої — зазвичай, це кава. Далі йдемо до кабінету на саму розмову. Звісно, не обходиться без основних питань про досвід роботи та професійні навички, але головне, на що я звертаю увагу після розмови, — це чашка кави. Якщо кандидат у працівники моєї компанії занесе чашку назад на кухню та помиє, то, скоріш за все, він і буде працювати з нами. Та якщо в нього прекрасне резюме, але чашку він за собою не прибрав, то питання його працевлаштування відпадає. Для мене охайність та людяність — важливіші за всі професійні навички», — наголошує Трент.
 
Австралієць стверджує, що цей тест справді працює. Завдяки йому на кухні компанії, а також у всьому офісі завжди — чистота і порядок. А де впорядкований простір — там і працюється з комфортом, запевняє Трент.
 
Більше того, охайність у повсякденному житті зазвичай означає й охайність у думках та роботі, а отже — відповідальність, організованість, уважність до дрібниць. А це саме те, що цінують роботодавці у своїх працівниках. Тому пити каву теж треба вміти, особливо, якщо нею пригощає майбутній бос.