«Боїнг» виявив дефектні деталі у своїх літаках 737 NG i 737 Max

04.06.2019
«Боїнг» виявив дефектні деталі у своїх літаках 737 NG i 737 Max

Через падіння двох літаків моделі Boeing 737 Max загинули 346 осіб.

Американський авіабудівний концерн Boeing оголосив про виявлення 148 неякісних деталей на літаках типів 737 NG i 737 Max.
 
 
Відповідну заяву в неділю, 2 червня, опублікувало Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).
 
 
Неякісні деталі можуть бути встановлені на понад 300 літаках у всьому світі, повідомляє «Німецька хвиля».
 
 
Деталі «можуть бути виготовлені неналежним чином та можуть не відповідати всім нормативним вимогам стосовно міцності та довговічності», йдеться в заяві. Це виявила спільна комісія Boeing та FAA.
 
Дефектні деталі здатні передчасно вийти з ладу або на них можуть з’явитися тріщини, що може призвести до пошкодження літака під час польоту.
 
FAA вже попередило міжнародні органи цивільної авіації про проблеми з деталями. Найближчим часом їх мають замінити, йдеться в заяві.
 
Нагадаємо, що в травні Boeing визнав наявність помилок у бортовому програмному забезпеченні літаків типу Boeing 737 Max. Бортове програмне забезпечення MCAS використовується, зокрема, для навчання пілотів управлінню новими моделями літака — Boeing 737 Max 8. Унаслідок падіння двох літаків цього типу за останні півроку загинуло загалом 346 осіб.
 
Компанія «Боїнг» до останнього часу користувалась незмінною повагою завдяки літакам старої моделі Boeing 737, але її модернізована версія, яка продається з минулого року, виявилась менш надійною. Конкуренція та гонитва за швидкими прибутками взяли гору над виваженістю та намірами поставляти на ринок досконалий і безпечний продукт.