Через погані дороги байкери так і не доїхали до мотофестивалю «Тарасова гора» на Черкащині

04.06.2019
На Черкащині завершився кількаденний міжнародний мотофестиваль «Тарасова гора». Вперше за 17 років його проведення (а на нього традиційно збираються до 9 тисяч мотоциклістів з України та світу) цей мотопробіг опинився на межі зриву.
 
Адже напередодні організатори «Тараски» (так байкери називають фестиваль між собою) проїхали звичним маршрутом і були шоковані черкаськими дорогами та не на жарт занепокоєні безпекою життя байкерів, яким доведеться долати кілометри асфальту, щедро всіяного ямами.
Вони навіть викликали поліцію, аби зафіксувати те неподобство, і заявили,  що такого ганебного стану дорожнього покриття за всі роки проведення фестивалю ще не було. 
 
Тож черкаське бездоріжжя вплинуло на плани проведення міжнародного мотофестивалю «Тарасова гора».  Цього року байкери вперше змушені були відмовитися від свого фірмового мотопробігу до Канева, не побували на Чернечій горі та не вклонилися Кобзарю.
 
Як пояснив засновник фестивалю Ашот Арушанов, бо фактично нема чим їхати, замість доріг — суцільна ганьба.
 
Тож мотофестиваль проходив у селі Свидівок під Черкасами. Там  байкери облаштували свої палатки, для охочих пожити з комфортом була можливість заселитися до санаторію «Світанок».
 
Для гостей діяли більше 20 локацій. На музичній сцені виступали рок-гурти «ТНМК», Selo & Ludy, «Пирятин», «Ґенеза»,  діяв кінотеатр, була створена ігрова зона для дітвори, працювала станція техобслуговування, а на завершення байкери організували мотопробіг до Черкас і проїхалися обласним центром під оплески захоплених ефектним видовищем містян.