Ціла низка «топових» футбольних клубів України в міжсезоння може втратити своїх наставників

04.06.2019
Ціла низка «топових» футбольних клубів України в міжсезоння може втратити своїх наставників

На фініші першості віце-чемпіони динамівці засмутили бронзового призера з Олександрії. (Фото з сайта upl.ua.)

Якщо закiнчення чемпіонату пройшло в доволі блідому емоційному забарвленні, то одразу після його завершення низка кадрових питань збурила навколо провідних колективів прем’єр-ліги інформаційне пожвавлення.
 
 
Першим привід для  обговорення дав Юрій Вернидуб. Після програного протистояння «Маріуполю», котре не дозволило «Зорі» посісти в ЧУ підсумкове четверте місце, досвідчений наставник заявив про завершення своєї співпраці з луганським клубом.
 
 
Паралельні розмови про відставку Вернидуба та наступне його працевлаштування в столичному «Динамо» точилися вже давно, однак керівництво «Зорі», попри бажання тренера, не хотіло відпускати знаного спеціаліста.
 
 
Зрештою, тренер i керівництво клубу знайшли спільну мову й за обопільною згодою припинили контракт. Не дивно, що перше після відставки запитання до Вернидуба стосувалося його можливої співпраці з «Динамо», де після чергового програшу в чемпіонській гонці активно обмірковують тренерське питання. 
 
«Хочете мене почути? У «Динамо» є тренер — Олександр Хацкевич. І хоча за два роки роботи йому не вдалося виграти національне «золото», кращого тренера за нього керівники «біло-синіх» не знайдуть», — заявив Юрій Вернидуб.
 
Варто відзначити, що контракт білоруського наставника зі столичним клубом завершився 31 травня, подальше ж майбутнє Хацкевича в «Динамо» досі не відоме. Подейкують, що перед зустріччю з президентом клубу Ігорем Суркісом, де має визначитися подальша доля тренера, він попросив про невеличкий «тайм-аут».
 
Так само турбулентність навколо посади головного тренера виникла й у «Шахтарі». Після того  як власник донецького клубу Рінат Ахметов заявив, що готовий по-дружньому відпустити в топовий європейський клуб Пауло  Фонсеку, до «гірників» надійшла пропозиція з «Роми».
 
Попри те, що в контракті португальця прописані «відступні» в розмірі п’яти мільйонів доларів, у римському клубі сподіваються на успішне завершення перемовин. Цікаво, що з «Шахтаря» до Риму разом iз португальським тренером можуть переїхати й кілька знакових виконавців донецького клубу — Тайсон та Ісмаїлі.
 
Як повідомляють італійські ЗМІ, у разі свого працевлаштування в «Ромі», Фонсека бажав би бачити цих  бразильців у своєму новому клубі. Упродовж останніх років «Шахтар» продав до Європи не одного свого вмілого виконавця, тож, не виключено, що й у нинішнє міжсезоння його табір залишать кілька відомих футболістів.
 
Випередивши «Динамо» за кількістю виграних у епоху незалежності трофеїв, «помаранчево-чорні» можуть дозволити собі невеличкий ігровий спад. Проте перспективної молоді «гірникам» не бракує, адже останнім часом селекційна служба клубу зробила низку непоганих знахідок. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 
Прем’єр-ліга. Другий етап. 
32-й тур. 
Матчі першої шістки. 
«Маріуполь» — «Зоря» — 3:1, «Олександрія» — «Динамо» — 0:2, «Львів» — «Шахтар» — 0:3.
Підсумкове становище в І-й шістці: «Шахтар» — 83, «Динамо» — 72, «Олександрія» — 49, «Маріуполь», «Зоря» — 43, «Львів» — 34.
IІ шістка: «Ворскла» — 42, «Десна» — 41, «Олімпік» — 34, «Карпати» — 33, «Чорноморець» — 31, «Арсенал-Київ» — 26.