Спецпрокурор Мюллер після відставки наостанок ще раз звинуватив РФ у втручанні в вибори

30.05.2019
Спецпрокурор Мюллер після відставки наостанок ще раз звинуватив РФ у втручанні в вибори

Роберт Мюллер здався.

Про своє рішення піти з посади спецпрокурор США Роберт Мюллер повідомив під час першого публічного виступу за результатами розслідування російського втручання в американські вибори, повідомляє «Радіо Свобода».
 
 
Мюллер заявив, що закриває свій офіс і покидає Міністерство юстиції. 
 
 
Коментуючи підсумки розслідування, Мюллер зазначив, що його доповідь промовляє сама за себе.
 
 
Спецпрокурор констатував факт втручання Кремля у вибори президента США, але не став прямо звинувачувати Дональда Трампа у змові з Москвою.
 
«Було зроблено безліч систематичних спроб втрутитись у наші вибори, і це твердження заслуговує на увагу кожного американця», — сказав Мюллер. При цьо­му Мюллер наголосив, що, якби він був упевнений у відсутності вини глави держави, він би так і сказав.
 
За словами спецпрокурора, висунення звинувачень Трампу було неможливим iз двох причин: команда Мюллера працювала за правилами Міністерства юстиції, а також тому, що в США немає суду, який міг би винести рішення за висуненими звинуваченнями.
 
Роберт Мюллер у ході розслідування, яке тривало майже два роки, встановив факти втручання Росії в американські вибори — шляхом хакерських атак і поширення недостовірної інформації в соцмережах.
 
У той же час Мюллер не знайшов доказів змови Трампа або його команди з Росією, але відмовився прямо визнати президента невинуватим в перешкоджанні правосуддю, залишивши рішення цього питання на розсуд генпрокурора Вільяма Барра. Той, у свою чергу, вирішив не притягувати Трампа до відповідальності.
 
Цього місяця стало відомо, що президент Трамп заблокував передачу Конгресу повного тексту доповіді спецпрокурора Мюллера. Трамп також вважає, що члени команди Мюллера незаконно переказують інформацію ЗМІ.
 
«Схоже, що команда Боба Мюллера, яка складається з 13 ненависників Трампа та розгніваних демократів, незаконно передає інформацію в пресу, в той час як фейкові новиннєві ЗМІ створюють власні історії з джерелами чи без них — джерела більше не мають значення для наших корумпованих і нечесних мейнстрімних медіа. Вони посміховище», — заявив Трамп у характерному для нього зверхньому та зневажливому тоні.
 
Зауважте, що він по-хамськи вжив скорочений варіант імені Роберт (Боб), хоча щодо нього навіть його запеклі противники ніколи не вживають скорочену форму імені — Дон чи Донні.