Восени у київському метрополітені демонтують усі автомати з продажу жетонів

30.05.2019
До 31 жовтня у метрополітені Києва демонтують усі автомати, призначені для продажу жетонів. Такі дії чинитимуть у рамках підготовки до переходу на виключно електронні способи оплати у столичній «підземці»
 
Наразі жетони можна ще придбати в касі або ж оплатити проїзд за допомогою електронного носія. Уже через 155 днів столичне метро прийматиме для розрахунку лише електронні засоби.
 
«До #безжетонів лишилося 155 днів, і наша техніка відправляється на більш ніж заслужений відпочинок. Дякуємо, що вже користуєтесь сучасними засобами оплати, економлячи свій час та гроші», — йдеться у повідомленні Київського метрополітену в «Фейсбуці».
 
Для разової поїздки в метро нині можна скористатися безконтактною банківською карткою на жовтому турнікеті або придбати картку на одну поїздку.
 
При поповненні картки метро на 50 поїздок кожна коштує 6,5 гривні, а після використання поїздок картку можна повернути у касу та отримати заставну вартість.
 
Також у Києві впроваджується система єдиного квитка. Турнікети з відповідними позначеннями уже працюють на всіх станціях. Придбати новий засіб оплати можна на центральних станціях метро.
 
Пільгові категорії громадян користуються для проїзду карткою киянина або проходять так званий ручний контроль з оригіналом документа, який засвідчує право безкоштовного проїзду.